Elanga målskytt när Nottingham Forest föll mot Brighton

Publicerad 2023-11-25

Anthony Elanga gjorde mål efter mindre än tre minuter.

Hans Nottingham Forest blev likväl lottlösa hemma mot Brighton.

”The Seagulls” fick med sig en 3–2-seger – som firades euforiskt på slutsignalen.

Anthony Elanga tvingades stå över den senaste landslagssamlingen med Sverige på grund av skada.

I lördagens Premier League-drabbning mellan Nottingham Forest och Brighton var dock den 21-årige yttern tillbaka.

Och det dröjde inte länge innan han gett hemmapubliken anledning till jubel med ett 1–0-mål.

Elanga fick stå helt ensam i den bortre delen av straffområdet i den tredje matchminuten, när ett inlägg från Morgan Gibbs-White hittade precis dit det skulle. Vilket också Elangas välriktade nick gjorde.

Vilt Brighton-firande

Den nicken räckte dock inte till någon poäng för Forest.

Efter det tidiga 1–0-målet lyckades Brighton kvittera, vända och utöka.

Dramatiken var dock inte slut där, då Forest replikerade med en reducering i andra halvlek. Detta efter en straffsituation där Brightonbacken Lewis Dunk fick rött kort för snack av domare Anthony Taylor.

Trots det numerära underläget lyckades dock Brighton hålla undan till tre poäng. Tre väldigt välbehövliga poäng för ”The Seagulls”, vilket märktes på tränare Roberto De Zerbis vilda firande på slutsignalen.

På annan ort så tog nykomlingen Luton sin första hemmaseger i Premier League denna säsong. Detta när man besegrade Crystal Palace hemma på Kenilworth Road med 2–1. Som om inte förlusten var tung nog för Palace så fick de dessutom både ett och två tunga skadeavbräck. Både Eberechi Eze och Cheick Doucoure tvingades bryta matchen i förtid på grund av skador. Detta inom loppet av blott fem minuter i inledningen av andra halvlek.