Burnley stal poäng mot Chelsea

Publicerad 2015-02-21

Burnley stal poäng på Stamford Bridge.

Efteråt kunde inte José Mourinho diskutera de avgörande situationerna i matchen.

– Jag blir straffad när jag gör det, säger Chelsea-managern enligt BBC.

Ben Mee, till höger, satte kvitteringen för Burnley. Foto: AP

Branislav Ivanovic har varit het framför mål den här säsongen. Efter en knapp kvart mot Burnley tryckte han in 1–0 till Chelsea – hans sjätte fullträff 2014/15.

Sedan trodde nog inte många på Stamford Bridge att nykomlingen Burnley skulle lyckas stjäla någon poäng mot ligaledaren. Men med 20 minuter kvar på klockan drog Nemanja Matic på sig rött kort.

Först åkte han på en stämpling från Ashley Barnes, sedan sprang han ner Burnley-spelaren.

Burnley började jaga kvittering och i den 81:e minuten small det bakom Thibaut Courtois, Ben Mee ordnade 1–1.

”Fråga mig inte mer”

– Det var inte det röda kortet som avgjorde matchen. Det var fyra moment i matchen som var avgörande, i minut 30, 33, 43 och 69. Men fråga mig inte mer om det, säger José Mourinho, som syftade på två uteblivna straffar i matchen.

– Jag kan inte prata om de situationerna. Jag blir straffad när jag går igenom situationerna, och det vill jag inte. Jag tror ändå ni är ärliga och professionella, men de som bestämmer kan förstöra sanningen. Jag tror verkligen att alla är ärliga.

Mourinho har under säsongen menat att det drivs en kampanj mot Chelsea.

– För att beskriva situationerna måste jag använda ord som jag inte kan. Det är bättre att vi bryter här. Jag vill inte verka dum framför er. Men jag är förvånad att vi inte förlorade i dag.