Leicester vägrar ge sig i tabelltoppen

Publicerad 2016-01-13

Många undrade om inte sagan Leicester var på väg att ta slut efter tre raka segerlösa matcher.

Svaret: Tre blytunga poäng borta mot Tottenham och delad serieledning med Arsenal.

Leicester var första säsongshalvans stora sensationslag i Premier League där man ledde serien halvvägs.

Men jul- och nyårsmatcherna slutade med förlust mot Liverpool, kryss mot Manchester City och detsamma hemma mot Bournemouth. Addera en sent tappad ledning mot Tottenham i cupen i helgen så var det många som trodde att skrällaget stumnat i jakten på en topplacering.

Det är bara att tänka om.

Mittback blev hjälte

För i en händelserik match (21-10 i avslut) mot Tottenham var det Claudio Ranieris mannar som drog det längsta strået. När både Harry Kane, Erik Lamela och stora delar av Leicesters offensiv missat lägen klev mittbacken Robert Huth fram och skallade in en hörna i 83:e minuten.

– Han får stå helt sopren och måtta in den där, säger Glenn Strömberg i Viasat.

När Arsenal dessutom tappade två poäng mot Liverpool tätade man gapet till serieledarna som man nu ligger bakom bara på grund av målskillnad.

– Senaste veckan varit väl så imponerande som något de gjort tidigare den här säsongen. De visar verkligen vilken substans som finns i truppen, säger Erik Niva i Viasat.

Claudio Ranieri mös i intervjun efter matchen:

– Tottenham började väldigt bra men vi tappade aldrig vårt självförtroende eller vår form. I andra halvlek var det en öppen match med chanser åt båda hållen och vi gjorde mål, säger han.

Chelsea misslyckas att bygga svit

I en annan del av London såg Chelsea ut att vara på väg att vinna två raka matcher i Premier League för första gången under årets säsong. Cesár Azpilicueta öppnade målskyttet mot West Bromwich efter 20 minuter och trots att Craig Gardner kvitterade så kunde Chelsea återigen sätta sig i förarsätet efter ett självmål av Gareth McAuley i 73:e minuten.

Men något svitbyggande blev det inte. I stället förvaltade James McLean ett boll som studsade ut från straffområdet med ett välplacerat skott till 2-2. Det betyder att Jonas Olsson och hans lagkamrater håller Chelsea bakom sig i tabellen där lagen ligger 12:a respektive 14:e.