”Gör mer än tillräckligt för att peta Lindelöf”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Eric Bailly och Bruno Fernandes imponerade i Europa League – Arsenal gick från ”glans till grekisk tragedi”.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Det var Eric Bailly och inte Victor Lindelöf som ackompanjerade Harry Maguire i Uniteds mittlås mot Club Brügge. Bailly, som gjorde en strålande insats mot Chelsea, hade en hyfsad kväll även denna gång. Lokaltidningen Manchester Evening News ger honom en sjua på en tiogradig skala med kommentaren: ”En gedigen kväll för mittbacken som gör mer än tillräckligt för att Ole Gunnar Solskjaer ska sluta vara så lojal gentemot Victor Lindelöf”. Tilläggas bör att konkurrenten Mirror inte är alls lika hänförd och ger mittbacken en sexa. Det återstår att se vem som startar i helgen mot Everton.

Victor Lindelöf och Ole Gunnar Solskjaer.
Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN
Victor Lindelöf och Ole Gunnar Solskjaer.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Eric Bailly.

DAGENS STJÄRNA

Odion Ighalo (som gjorde sitt första mål för United) i all ära men det mesta av snacket efter krossen mot Club Brügge handlar om Bruno Fernandes. Paul Scholes kunde inte ens välja när han fick frågan vad som imponerar mest med nyförvärvet: ”Allt så här långt. Kreativiteten. Medvetenheten ute på planen, redan innan han får bollen vet han vad som kommer hända. Han är sensationellt bra. Vi pratar om honom som antingen en nia eller åtta och den enda jag kan komma på som också är det är Kevin de Bruyne”.

DAGENS KRASCH

Trots en 1–0-seger med sig hem i bagaget från Aten lyckades inte Arsenal gå vidare i Europa League. Pierre-Emerick Aubameyang jämnade visserligen ut siffrorna efter Olympiakos chockstart – men stod därefter för en jättemiss i slutet av matchen. Kort därefter fullbordades fiaskot då El Arabi drog in segermålet.

”Jag förstår inte ens hur jag lyckades missa”, säger Aubameyang. ”Jag känner mig usel, även om det är sånt som händer. Jag var trött, hade lite kramp, men jag borde ha gjort mål”. Försvarstalet hindrar förstås inte Daily Mail från att köra ”från glans till grekisk tragedi” som rubrik. Nu blir det för Arsenal att fokusera på Premier League för att en eventuell Europaspelsplats ska säkras.

DAGENS DOMSLUT

Tittare blev förvånande när det tog hela fyra minuter för domare Serdar Gozubuyk att visa ut Club Brügges Simon Deli. Spelaren såg nämligen ut att ta bollen tydligt med handen, vilket han också gjorde. Att situationen vevades på domarens monitor berodde på att det måste vara en glasklar målchans för att det ska vara rött kort. Till slut fick publiken på Old Trafford jubla åt både en straff samt en man mer på planen.

DAGENS SKADEUPPDATERING

Aymeric Laporte ser ut att missa derbyt mot Manchester United. Mittbacken, som nyligen kom tillbaka från en långtidsskada, fick känningar på nytt i mötet med Real Madrid. Nu ser det ut som att han kan bli borta flera veckor på grund av en ömmande ljumske.

Publicerad:

LÄS VIDARE