London Calling

”Chelseas största flopp – sedan mig själv”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Kepa Arrizabalga har det fortsatt tungt, det görs fler Premier League-mål än någonsin och Victor Lindelöf tas (delvis) i försvar.

Här är dagens engelska fotbollrubriker.

DAGENS SNACKIS

Att säga att Kepa Arrizabalaga hade en tung gårdag mot Liverpool är en underdrift. Målvakten hade stora problem med framför allt Sadio Mané och fick ta emot mycket kritik efter matchen. Ungefär samtidigt som ett av hans misstag kom uppgifter om att Chelsea nu är helt överens med Rennes-målvakten Edouard Mendy.

”Man kan spendera hur mycket pengar som helst på sitt anfall men om din målvakt inte ens kan ’catch a cold’ (ta en förkylning), vad är då poängen?”, undrar Chris Sutton i Daily Mail och påminner om prislappen på 71,6 miljoner pund, vilken gjorde Kepa till den dyraste i världen. ”Nu finns det starka argument för att han är Chelseas största flopp under Premier League-eran. Eller, den värsta floppen sedan jag själv kostade klubben 10 miljoner pund!”. Sutton syftar på sin övergång till Londonklubben 1999. ”Det fungerade inte och ett år senare såldes jag till Celtic för sex miljoner pund”, tillägger han.

Lampard var sparsam med kritiken gentemot målvakten på presskonferensen: ”Det är ett misstag som kostar oss. Kepa måste jobba på, och måste ha stöttning från oss andra runtomkring. Han är vår spelare”.

DAGENS STATS

Hittills har det gjorts 62 mål på 16 Premier League-matcher. Det innebär ett snitt på 3,88 mål per match. Den högsta siffran någonsin noterades under säsongen 2018-19 (2,82), ett rekord som kommer slås om det fortsätter så här.

DAGENS PLAN

Manchester United känner inget större behov av att uppgradera försvaret – och uppfattningen har inte ändrats sedan förlusten mot Crystal Palace, skriver The Athletic. Klubben har erbjudits diverse mittbackar men ska ha gjort klart att man vill fokusera på andra positioner. Drömvärvningen är och förblir Jadon Sancho från Dortmund. Klubbarna har fortfarande inte lyckats komma överens.

DAGENS FÖRKLARING

Den förre Premier League-domaren Mark Clattenburg försöker reda ut vad som egentligen gäller vid handsregeln. Matt Dohertys hands i Tottenhams möte med Southampton bedömdes korrekt (straff för Saints) enligt Clattenburg. Sedan jämför han Victor Lindelöfs situation med Arsenals Gabriel i derbyt mot West Ham. Clattenburg är av åsikten att han hade friat i båda situationerna: ”Jag höll inte med om straffen mot Lindelöf. I realtid såg det ut som att hans armrörelse var naturlig”.

DAGENS CITAT

”Flyt är något man förtjänar. Lata människor lägger inte ner jobbet eller passionen som krävs. Jag tror inte att man kan ha flyt då” – Mikel Arteta efter Arsenals sena segermål mot West Ham (2–1).

DAGENS FRÅGETECKEN

Frågetecknen kring Dele Alli blev än flera då han saknades i Tottenhams trupp mot Southampton. Mittfältaren, som ryktas till Paris Saint Germain, ska inte ha varit skadad. När José Mourinho fick frågan på presskonferensen efter segern svarade han: ”Jag ville ha en balanserad trupp. Hade han fortfarande kunnat ingå i truppen? Ja. Måste han offras? Nej. Men en trupp är ett pussel”. Vad nu det betyder exakt...

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Sågas hårt: ”Det är chockerande”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League