Haaland målskytt igen – efter märkligt mål i City-seger

Publicerad 2024-04-13

Erling Braut Haaland sänkte en motståndare med ett skott i ansiktet fram till 1–0.

Sedan kunde Manchester City utan större problem knipa tre poäng på hemmaplan.

Det har ställts frågor om Erling Haalands målform.

Inför förra omgången hade han gått mållös i tre raka matcher.

Väl mot bottenlaget Luton, i en match där många kanske räknat in en storseger, gick det dock fort innan han låg bakom ett mål. Men målskytt, dert blev han inte den gången.

För efter bara en minut skickade Haaland iväg ett skott som ärligt talat såg ut att gå mot sidlinjen. Men han träffade i stället motståndaren Daiki Hashioka i ansiktet och bollen seglade i nät via ett självmål. Detta samtidigt som Hashioka segnade ned i gräset märkbart tilltufsad innan han fick läkartillsyn, klev av planen och fick vänta med att komma in i spel.

Hashioka ligger däckad och Haaland firar.

Slog till med speedwaysiffror

Ställningen var också 1–0 i paus.

– Hade jag varit i omklädningsrummet som spelare eller ledare hade jag varit förbannad. Matchen ska vara död. Det är onödig energi som går åt, sade en kritisk Bojan Djordjic.

Men sedan fick City mer utdelning i andra halvlek.

Mateo Kovacic lyckades sätta 2–0 efter 64 minuter och sedan fixade Jeremy Doku en straff med kvarten kvar som just Erling Haaland förvaltade. Det målet innebar att Haaland utökade sin ledning i skytteligan till 20 mål.

Förvåningen: ”Är du högerfotad?”

Trots en sen reducering av Ross Barkely så fick City sista ordet. Först genom just Jeremy Doku till 4–1 och till sist via Josko Gvardiols 5–1-mål.

– Den stora frågan i omklädningsrummet kommer vara: Josko Gvardiol, är du högerfotad? Jag som trott han var vänsterfotad, säger Bojan Djordjic.

Med en match mer spelad leder Manchester City nu Premier League två poäng före Arsenal.

– Man hade kunnat tro att de ville ha ännu mer målskillnad, men det är okej, säger Fredrik Ljungberg.