”Jag hade vetat hur jag skulle göra”

Emil Forsberg om startelvan mot Norge

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Emil Forsberg vilades mot Färöarna inför mötet med Norge. 

Nu tvingas Janne Andersson peta någon av sina favoriter ur startelvan.

– Jag hade vetat hur jag skulle göra, säger Forsberg. 

När Alexander Isak tog plats bredvid Marcus Berg på topp mot Färöarna flyttades Robin Quaison ner på kanten. Men i den viktiga EM-kvalmatchen mot Norge lär Forsberg med störst sannolikhet spela från start. 

– Jag hade ett snack med Janne (Andersson) i veckan där vi kom överens om att jag skulle stå över matchen där just med skiftet kostgräs/gräs. Med den historiken jag har haft var det en bra diskussion där vi kom överens om det, säger Forsberg.

”Ganska rolig uppgift”

Med mittfältaren tillbaka ska någon ur startelvan. Antingen måste Janne Andersson flytta på Marcus Berg, Alexander Isak eller Robin Quaison. Ett annat alternativ kan vara att peta Sebastian Larsson, alternativt flytta in honom på mitten och låta Kristoffer Olsson sitta på bänken. 

– Det är klart det är tufft, det är många bra spelare som visat upp sig på en bra nivå. Jag tror att han har en ganska rolig uppgift ändå när man har så pass många bra spelare, säger Forsberg om Janne Anderssons val. 

Hade du vetat hur du skulle göra? 

– Jag hade vetat hur jag skulle göra. 

Inget du vill avslöja? 

– Nej. 

Forsberg känner sig dock säker på sin plats från start. 

– Jag har alltid känt mig ganska given i landslaget när jag har spelat. Jag vet vad jag går för och tror alltid på mig själv och vet vad jag kan göra. Jag räknar med att spela, men samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften och vet att man måste vara som bäst, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.