Manchester City var illa ute mot Burnley.

Då räddades storklubben av en stekhet Sergio Agüero – och ett virrigt hemmaförsvar.

– Jag vet inte vilken division man måste ner i för att hitta något sånt här, säger Ola Andersson i Viasat.

Det är extremt tajt i toppen av Premier League och Manchester City såg ut att kunna tappa dyrbara poäng i lördagens tidigare bortamöte med Burnley.

Detta när hemmalagets Dean Marney fick på en kanonträff med knappa kvarten spelad och drog in en helvolley bakom målvakten Claudio Bravo.

Pep Guaridolas manskap gick mot en halvtidsvila i underläge, men strax innan domarens signal kom kvitteringen.

Detta när Sergio Agüero höll sig framme i en tilltrasslad situation och från nära håll kunde rulla in bollen under målvakten Paul Robinson.

Galet målfacit

Detta innebär att argentinaren kan stoltsera med ett imponerande facit. Anfallaren har nu nämligen lyckats med bedriften att göra mål på 29 lag av 30 möjliga i Premier League sedan han kom till Manchester City 2011. Det enda laget Agüero inte har gjort mål på i den högsta ligan är Bolton, enligt statstikföretaget Gracenote.

Men han var långt ifrån nöjd där.

Agüero slog till även i andra halvlek och om kvitteringsmålet var tilltrasslat så var det ingenting i jämförelse med det som kom i den 60:e minuten.

"Dråplig situation"

Ett tillbakapressat Burnley såg ut att kunna rensa undan bollen i en kaosartad situation – då kolliderade hemmalagets James Tarkowski, Ben Mee och Stephen Ward på ett märkligt sätt varpå Fernandinho fick bollen vid kortlinjen.

Brassen hittade med ett inspel in i boxen Agüero som forcerade in matchavgörande 1–2.

– Det är en dråplig situation, säger experten Ola Andersson i Viasat och fortsätter:

– När de ska rensa är det tre Burnley-spelare som faller! Jag vet inte vilken division man måste ner i för att hitta något sånt här.

Burnley stod för en tung anstormning mot slutet men lyckades inte komma tillbaka målmässigt. City tog en tung trepoängare och tar, åtminstone tillfälligt, över serieledningen i Premier League.