James Collins och Nicklas Bendtner.

Arsenals problem bara fortsätter.

Storlaget fick endast med sig 0–0 hemma mot West Ham.

The Gunners kan ändå glädja sig åt att Aston Villa inte heller vann.

Att Arsenal inte kommer blanda sig i striden om titeln den här säsongen har varit klart länge. Nu är laget 17 poäng bakom Manchester United som har två matcher mindre spelade. I stället handlar det om att nå den så viktiga fjärdeplatsen för att kunna kvala in till det av ekonomiskt skäl oerhört viktiga Champions League-gruppspelet. För tillfället är Arsenal dock inte bättre än femma i tabellen. Mot West Ham var det givetvis Gunners som styrde och ställde mycket av spelet, men de hade svårt att skapa chanser mot ett vilt kämpande West Ham vars försvarsspel höll högsta klass. Emmanuel Adebayor var framme vid ett flertal tillfällen, men det blev aldrig mer än nästan för anfallaren.

Knight närmast

Matchen slutade 0–0 och därmed hade Aston Villa chansen att rycka ifrån ytterligare i den där tvekampen, men inte heller Villa lyckades få hål på motståndet. Gästande Wigan hade dock rejält med flyt när Zat Knight nickade i stolpen i början av den andra halvleken. En indirekt frispark innanför straffområdet var också nära att resultera, men närmare än en så kom man aldrig och det är fortsatt fyra poäng som skiljer lagen åt.

Davies Boltons hjälte

Bolton tog en viktig seger hemma mot Tottenham. Laget såg ut att ha tappat segern när Darren Bent nätade två gånger inom två minuter. Med en kvart kvar var därför ställningen 2–2. Med fyra minuter kvar hittade så Kevin Davies rätt för andra gången och det räckte för att skadade Johan Elmander skulle få se sitt lag säkra tre poäng som innebär att Bolton klev förbi just Tottenham i tabellen.