Pukkis osannolika facit – för åttonde året i rad

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

No Pukki, no Party?

Finländaren Teemu Pukki följde upp succén i Championship med att göra mål direkt i Premier League.

Norwich-anfallaren nätade genom sitt första skott på mål, för åttonde (!) säsongen i rad.

Norwich finske anfallare Teemu Pukki har representerat en handfull klubbar ute i olika europeiska toppligor innan han förra säsongen flyttade till Norwich.

Där blev det stor succé i Championship för 29-åringen som valdes till seriens bäste spelare och blev förste Norwich-spelare på 25 år att göra över 25 mål.

I kväll debuterade han i Premier League mot Liverpool – och gjorde det han alltid gör.

”Känns som en dröm”

När Andy Robertson inte höll jämna steg med resten av Liverpools backlinje kunde Pukki löpa sig fri och placera bollen bakom inhoppande målvakten Adrian.

– Det känns som en dröm. Jag har alltid velat göra mål i Premier League och Anfield är en av de mest ikoniska arenorna, säger Pukki till Viasat efter matchen.

Teemu Pukki fick måljubla efter sitt första skott på mål för säsongen. Något han har gjort i var och en av de senaste åtta säsongerna, enligt statistiktjänsten Opta.

Osannolik svit

Den osannolika sviten sträcker sig bak till säsongen 2012/2013 då han representerade tyska Schalke 04. Därefter har han hittat rätt direkt i såväl Celtic, Bröndby som Norwich.

Fullträffen innebar visserligen endast en reducering till 4–1, vilket även blev slutresultatet, men lita på att Teemu-febern i Finland håller i sig ett tag till.

Själv är han stolt över att representera Finland i den engelska fotbollens finrum.

– Det är självklart stort. Det har varit tyst ett tag sedan den senaste finske spelaren spelade i Premier League, så jag är självklart glad över att skriva den typen av historia i finsk fotboll, säger han.

Foto: Stephen Pond / Getty Images Europe

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.