London Calling

Van Basten: ”Han skulle aldrig gått till United”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Åsikterna om Donny van de Beek är många och Carlo Ancelotti är rasande efter Evertons utvisning.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Att Ole Gunnar Solskjaer lovar att det kommer fler chanser för Donny van de Beek så småningom är inte tillräckligt enligt flera stora fotbollsprofiler. Den förre United-spelaren Patrice Evra ifrågasätter köpet på 40 miljoner pund och menar att han inte fyller någon funktion i klubben. ”Varför köpte vi honom?”, undrar Evra i Sky. ”Han såg matchen (mot Chelsea) från läktaren eftersom vi inte hade behov av honom. Det är sanningen, men ingen säger det högt”.

Evra får dock stöd av Marco van Basten. Nederländaren säger till Ziggo Sport att: ”Donny skulle aldrig ha gått till Manchester United. Som en bra spelare vill man spela varje vecka. Det är verkligen illa för en spelare som Donny att bara spela 6–7 matcher innan nyår. Det är inte bra för ens matchrytm”.

Enligt flera engelska tidningar ska en anledning till Van de Beeks begränsade speltid vara att han inte anses vara i tillräckligt god fysisk form.

DAGENS STATS I

Jamie Vardy har nu gjort 109 mål i Premier League vilket gör att han passerar Peter Crouch och får upp jämsides med Ryan Giggs. Segermålet mot Arsenal innebär även att fem av fullträffarna har kommit på The Emirates – fler än någon annan gästande spelare har mäktat med (Harry Kane står på fyra).

DAGENS STATS II

Edouard Mendy är den första Chelsea-målvakten att hålla nollan i sina två inledande matcher för klubben sedan Petr Cech 2004. För den som har missat är den sistnämnde 38-åringen uppskriven i Chelseas Premier League-trupp men ses i nuläget som ett eventuellt fjärdealternativ.

DAGENS ILSKA

Carlo Ancelotti hintade att Lucas Dignes röda kort mot Southampton kom sig av att domarna försökte väga upp för Jordan Pickfords uteblivna i derbyt mot Liverpool. Everton-managern bekräftar efter förlusten på St Mary’s att klubben kommer överklaga utvisningen och den efterföljande avstängningen: ”Det röda kortet är ett skämt, det var inte mening”, säger Ancelotti och syftar på Dignes hälstämpling på Kyle Walker-Peters. ”Möjligen är det ett gult men det var utan tvekan inte våldsamt. Kanske har allt snack mot Pickford, mot Richarlison, påverkat beslutet och i så fall är det inte rättvist”.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS RASHFORD

Inflytelserika Tories meddelade under gårdagen Boris Johnson att han borde ändra sig angående fria skolmåltider för barn även under julledigheten. Marcus Rashfords engagemang för att få igenom förslaget har satt premiärministern under enorm press. En av hans partimedlemmar valde till och med att lämna sitt uppdrag eftersom hon ansåg det felaktigt att rösta ned förslaget. Samtidigt har hundratals restauranger runt om i Storbritannien hakat på debatten och erbjuder gratis luncher till barn under december.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: Mötet på Old Trafford väcker frågor

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Marco van Basten

Premier League

London Calling

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer

Patrice Evra