”Fått mycket skit – blev rätt chockad”

Berättar om hatstormen: ”Väldigt låg nivå”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

De fick Karlskronas plats i hockeyallsvenskan.

Nu berättar Väsbys sportchef att han tvingats utstå en hatstorm från KHK-anhängare.

– Det är ju riktiga personangrepp, säger Tom Tärnström till Hockeysverige.

Karlskrona kastades ut ur hockeyallsvenskan på grund av akut likviditetsbrist. Klubben överklagade till appellationsnämnden, men fick inget gehör.

Och som man säger: Den enes död, den andres bröd.

För när en plats blev över i den näst högsta serien blev det ett lyckokast för Väsby IK, som fick ta Karlskronas plats rakt av.

”Blivit bombad”

Och det har inte bara varit glada tillrop. I en intervju med sajten Hockeysverige berättar Väsbys sportchef Tom Tärnström att ödet också lett till en hatstorm från Karlskrona-anhängare.

– Jag har ju fått ganska mycket skit, blivit bombad från Karlskrona-håll. Det är ju riktiga personangrepp och allt det där, för att vi har fått deras plats. Vi är ju bara en konsekvens av deras öde. Vi har bara snällt fått gå och vänta på ett beslut. Man behöver ju inte vara arg eller så på oss för det. Det är bara så det är, säger Tärnström.

”Rätt chockad”

Arga meddelanden är en sak. Direkta personangrepp är något annat, menar Tärnström.

– Jag blev rätt så chockad faktiskt, jag trodde att folk hade lite mer hyfs än så. Sedan är det inget som berör mig så. Jag tar inte åt mig, jag vet att det inte är personligt utan det är de som är frustrerade. Jag tycker att det är väldigt låg nivå. Det ska inte behöva förekomma, speciellt när det är inte något som vi har kunnat styra, säger Väsbys sportchef.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!