Vita Hästens stora skräll mot Leksand

Publicerad 2018-02-14

Leksand fortsätter att gå tungt i hockeyallsvenskan.

Borta mot Vita Hästen kom fjärde förlusten på de fem senaste matcherna – trots ledning med 2–0.

– Vi ger bort matchen, säger Leksands Martin Grönberg efter förlusten med 2–4.

Leksands IF

Leksand fick en fin start i bortamötet med Vita Hästen.

I sin andra match sedan ankomsten gjorde nyförvärvet Daniel Pietta sitt andra mål, precis som för ett par dagar sedan framspelad av Marcel Müller som också han är ny i klubben.

Innan tio minuter spelats stod det 2–0 sedan Olle Alsing utökat ledningen. En tung start för Vita Hästen, men hemmalaget skulle vakna.

”Vi ger bort matchen”

Varsitt mål i den andra perioden genom Jonathan Tholander och Patrick Nilsson såg till att ställningen inför den tredje perioden var 2–2. Och väl där stod Norrköpingslaget för ytterligare två mål och knep alla tre poäng.

Kevin Elgestål sköt snyggt in 3–2 i krysset innan Henrik Nyberg satte 4–2 på straff med tio minuter kvar av matchen.

– Vi spelar lite överallt och ingenstans. Det är vi som gör dem bra. Vi ger bort matchen, säger Leksands center Martin Grönberg till klubbens hemsida.

Tappar viktiga poäng

I och med förlusten tappar Leksand viktiga poäng i jakten på en placering bland de två främsta. De är just nu två poäng bakom andraplacerade AIK som i morgon, torsdag, möter ettan Timrå i en seriefinal.

Vita Hästen har en fortsatt bra chans på en topp 8-placering som ger spel i slutspelsserien. Med en match mer spelad är de en poäng bakom åttan Södertälje.