Mora vann mot Djurgården efter genidraget

Uppdaterad 2024-04-11 | Publicerad 2024-04-10

Mållöst tidigt i andra perioden – då tog Mora timeout.

3,5 minuter senare hade man gjort två mål.

– Coachen sa kanske några magiska ord, säger målvakten Waltteri Ignatjew.

Det är sällan man ser en timeout i andra perioden, ännu mindre när en match är mållös.

Men 4,41 in i andra perioden mellan Djurgården och Mora gjorde gästernas tränare Daniel Hermansson just det. Han ville få till en scenförändring.

Det blev ett genidrag.

Mindre än två minuter senare tog Mora till vara på ett Djurgården-misstag och sköt in 1–0 genom Ludvig Levinsson. Kort därefter utökade Chad Yetman till 2–0 efter klapp-klapp-spel i power play.

”Kippade efter andan”

Men vad sades egentligen i båset?

Moras målvakt Waltteri Ignatjew skrockar om magiska ord och forwarden Michael Brandsegg-Nygård säger att det handlade om taktik.

– Och så ville han att vi skulle ändra vårt mindset, säger den unge norrmannen.

Daniel Hermansson förklarar draget så här:

– Tanken var att vi behövde få ner farten på Djurgården och bryta deras momentum. De var bra i det läget och vi kippade efter andan. Budskapet var att ta tag i pucken. Allt behövde gå lite snabbare med mer action i grejerna. Det blev väldigt lyckosamt med tanke på att vi gör mål och får det momentum efter det, säger han.

”Det är för dåligt”

Wiktor Nilsson reducerade, men Michael Brandsegg-Nygård och Chad Yetman utökade till 4–1 med varsitt mål i powerplay. Matchen slutade till slut 6–1.

Djurgården leder nu matchserien med 3–2. Match sex spelas på fredag kväll i Mora.