Hockeyallsvenskan

Sylwander räddade Sundquist i första matchen

Av: 

Felix Tornberg

HOCKEY

Under lördagen spelade Modo första matchen under nye tränaren, Magnus Sundqvist.

Då blev det Sundquist-effekt direkt.

Det såg kapten Daniel Sylwander till.

I torsdags sparkade Modo tränarduon Pär Styf och Urban Omark. Istället har den förre Brynäs-tränaren Magnus Sundquist nu fått ta över ansvaret.

– Kortsiktigt vill jag se snabbare spelvändningar och rakare hockey, vi har potential att bli stabilare och bättre så nu är det dags att släppa tvivlet och bygga upp självförtroendet, sa Sundqvist till klubbens hemsida under fredagen.

Det blev Sundqvist-effekt i direkt i första matchen. Det såg dock länge ut som att Vita Hästen skulle ta alla poäng under lördagen.

Hamnade i underläge

Modo såg stundtals krampaktigt ut i sitt anfallsspel. Efter två perioder var laget fortsatt mållöst. Vita Hästen kunde istället ta ledningen med dryga fyra minuter kvar till periodslutet.

Vita Hästen stod för ett finfint klapp-klappspel och Alexandre Lavioe skickade pucken mot den bortre stolpen. Där dök Filip Cruseman upp och skyfflade in ledningsmålet.

1–0-målet såg länge ut att bli matchens enda, trots anstormning och uppryckning från Modo.

”Vinner rättvist i sudden”

Med endast minuten kvar klev nyblivna kaptenen Daniel Sylwander upp och sopade in kvitteringen.

Samme Sylwander avgjorde sedan i förlängningen när han tog tillvara på ett friläge.

– Jag tycker att vi är jättebra i tredje. Den här viljan och tron att vi ska få det här 1–1-målet. Ibland lyckas det, och ibland släpper man in 2–0. Vi ger det en chans och spelarna som får förtroendet gör det bra. Jag tycker att vi vinner sudden rättvist. Killarna har köpt in spelet det sista dygnet. Och det blir en bra start för oss alla, säger Sundquist till C More.

Modo går därmed upp på samma poäng som VIta Hästen i hockeyallsvenskans botten. Vita Hästen har dock fortsatt bättre målskillnad.

Modo bryter också frölustsviten, som endast stannar på två matcher.

I nästa match väntar Almtuna på måndag.

– Det har jag inte börjat tänka på. Jag måste lära mig namnen på spelarna först. Jag snurrade till det ett par gånger under matchen. Men det får de ta i början, säger Sundquist till C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Mardrömmen mörkare för Djurgården

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

HC Vita Hästen

Modo Hockey

Ishockey