VÄSTERÅS. Det har stormat kring Västerås IK – och kanske har vinden mojnat något.

I rivalmötet mot Bik Karlskoga tog laget tre blytunga poäng.

Anton Svensson klev fram som hjälte med två mål.

– Det var en match som vi verkligen behövde, säger han till Sportbladet.

Västerås kan andas ut. Efter tre raka förluster och en stormig tid i föreningen, där det ryktats om att tränare Thomas Paananen ska få sparken, tog de en efterlängtad seger i rivalmötet med Bik Karlskoga. Mycket tack vare hjälten Anton Svensson som svarade för två mål i matchen.

– Det var en match som vi verkligen behövde, säger matchhjälten till Sportbladet.

Fick drömstart på matchen

Västerås fick en bra start på matchen och efter första perioden hade de ledningen med 2–0. Nyss nämnde Svensson satte tvåan med bara 20 sekunder kvar att spela. Bara minuter tidigare hade Ludvig Jardeskog spräckt nollan.

– Det var skönt, det var extremt skönt. Det var ett tag sedan, säger Svensson.

Karlskoga hade dock inte satt sitt och i den andra perioden svarade de för två snabba mål och matchen var plötsligt oavgjord.

Spelarna i slagsmål

Det var också vid det här stadiet som matchen på riktigt fick rivalkänslor och hettade till. I slutsekunderna hamnade hemmalagets Jesper Kokkonen i luven på gästernas Albin Eriksson och båda fick kyla av sig två minuter.

– Han är säkert en go kille utanför, men på isen är vi inte vänner. Men det är kul med lite gruff, säger Kokkonen.

Spelarna sågs också säga några väl valda ord till varandra, men enligt Eriksson var det inget speciellt som sades.

– Jag är så dålig på att trashtalk, säger han.

Stod för flera jätteräddningar

Hemmalagets målvakt Johan Gustafsson klev ut som en gigant i matchen och stod för flera högklassiga räddningar. Först fick Markus Modigs chansen att göra sitt andra för kvällen, men Gustafsson skickade upp klubbhandsken och räddade flera gånger om. När Modigs kom till ytterligare läge svarade Gustafsson för ännu en monsterräddning när han räddade med klacken.

– Jag ser att han har mycket att skjuta på och försöker bara flaxa till, det går inte hem alla gånger men det var tur att det gjorde det idag, säger Gustafsson efter matchen.

Klev fram som matchhjälte

Matchhjälte blev istället VIK:s Anton Svensson som gjorde sitt andra för kvällen tidigt i slutakten när han tunnlade Lars Volden i mål.

– Jag hade bestämt mig tidigt att den skulle in. då det var skönt att se den gå in, säger matchhjälten till Sportbladet

Matchen slutade till slut 4–3 efter två snabba mål i slutminuterna.

Västerås bryter därmed sin tre matcher långa förlustsvit och ligger nu sjua i tabellen med en match mindre spelat än lagen ovanför. Efter en stormig vecka kan laget andas ut.

– Vi visar idag att vi tar den skiten som varit och lägger det bakom oss, vi är stolta över varandra, säger Svensson.