Avgjorde i förlängningen efter domarmissen

Björklöven kom tillbaka efter tunga mittperioden

Publicerad:
Uppdaterad:
Mora blev bortdömt i förlängningen mot Björklöven.
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Mora blev bortdömt i förlängningen mot Björklöven.

HOCKEY

Förlängningsdrama på nytt.

Då avgjorde Björklöven – efter en domarmiss.

– Det är skit, säger huvuddomaren Daniel Eriksson efter matchen.

Det andra kvartsfinalmötet mellan Björklöven och Mora blev precis som det första – målrikt, underhållande och fyra perioder långt.

Men den här gången vann Björklöven efter 26-årige Gustav Posslers förlängningsavgörande, och utjämnade därmed matchserien till 1–1.

Missade en tripping

Strax innan avgörandet ville gästerna ha en utvisning på hemmalagets Axel Ottosson, som hade omkull Simon Johansson i mittzon. Domarna friade, men efter matchen la huvuddomaren Daniel Eriksson sig platt.

– Vår bedömning på isen är att det inte är någon utvisning. På videon ser vi att det ska vara en tvåa för tripping. Det är skit, vi missar det, säger han.

Moras tränare Johan Hedberg var rejält besviken över domarmissen direkt efter matchen, men hyllar ändå Eriksson efter erkännandet.

– Jag tycker det är stort av Daniel att erkänna misstaget och säga det. Ja, det skulle varit en tripping.

Dags för coach’s challenge i Sverige?

– Nja, det tar sådan jäkla tid och jag tror inte att det finns ekonomi för många klubbar att skaffa riktig utrustning för att det ska vara rättvist, säger Hedberg.

”Jävl... riktigt skönt”

Björklöven tog ledningen efter Alex Hutchings direktskott i powerplay i den första perioden.

Men trots ett rejält skottövertag (45–21) tappade hemmalaget, som senast, ledningen igen. Efter Björklövens 2–1-mål gjorde gästande Mora såväl 2–2 som 3–2 innan den andra perioden var färdigspelad. Oscar Eklind, som vikarierade i andrakedjan, stod för två av målen. Det andra i numerärt underläge.

Västerbottningarna fick in 3–3-pucken (Tyler Vesel) i tredje och tog matchen till förlängning. 2.17 in i förlängningen gjorde också ”Löven” 4–3, när Possler tråcklade sig fram i slottet och petade in pucken.

– Det är ”Brownie” (J.T Brown) som gör ett bra spel och tar in pucken i zon, sen får jag med mig pucken och får in den i kassen. Det är jävl... riktigt skönt att den går in, säger målskytten i C More.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Daniel Eriksson: ”Det är skit”
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!