Förlust mot Skellefteå

Publicerad 2023-09-30

HV71 får åka hem till Jönköping igen.

Skönt är nog det.

1–3 borta mot Skellefteå gör att veckans Norrlandsturné resulterade i tre raka förluster.

Det har sannerligen inte varit den roligaste bortaresan för HV71. Laget började i Örnsköldsvik i tisdags, tog sig vidare till Luleå i torsdags och avslutade med match i Västerbotten under lördagen.

Efter tre matcher kunde man konstatera följande resultat:

1–6 mot Modo.

2–5 mot Luleå.

1–3 mot Skellefteå.

Straffades av utvisningar

Mot Skellefteå började det med en förstaperiod där man straffades hårt i boxplay.

Först rakade Max Lindholm in en retur för 1–0. Ett snöpligt baklängesmål då Joni Ortio stod för en jätteräddning på Oscar Lindbergs skott men där Lindholm enkelt kunde skicka in returen. Några minuter senare utökade Richard Hugg med sitt första mål för säsongen.

HV71:s forwardsstjärna André Petersson reducerade visserligen när han satte ett friläge i slutet av första perioden.

Fler mål än så blev det dock inte för HV71.

Noll på tre

Skellefteå vann i stället med 3–1 efter att Linus Lindström punkterat matchen i tom målbur och HV71 avslutar därmed bortaturnén med noll poäng på tre matcher.

– Jämför man den här matchen med de andra två så är det ganska stor skillnad. De två var skit, den här finns det i alla fall något att bygga på, säger HV71:s tränare Tomas Montén i TV4 Play.

Härnäst väntar Växjö på hemmaplan för HV71.