Publicerad 2017-10-20

AIK har varvat upp i hockeyallsvenskan.

I kväll körde man över Vita Hästen med 8–2 och har nu tre raka segrar.

AIK har varit antingen av eller på den här säsongen. Man inledde med fyra raka segrar bara för att sedan förlora lika många i rad efter det.

Men nu verkar AIK ha hittat tillbaka på det förväntade spåret mot toppen av tabellen. För efter 3–0-seger borta mot Leksand, 5–1 hemma mot Björklöven följde man upp med att köra över Vita Hästen totalt på bortaplan i kväll.

Nyckeln – en urladdning i andra perioden. För efter att Emil Eriksson kvitterat till 2–2 för hemmalaget small det fyra gånger på tio minuter genom Jens Jakobs, Joakim Thelin, Anton Holm och Emil Lundberg.

Otäck smäll mot huvudet

Segerglädjen grumlades en aning i tredje perioden när Robin Axbom tvingades utgå med huvudskada efter en tackling från Christan Kåsastul – som gav två minuters utvisning. Men målen fortsatte komma även i slutakten, 7–2 kom från Eric Castonguays klubba innan Kalle Jellvert satte slutresultatet 8–2.

Den tredje raka AIK-segern – med totalt 16–3 i målskillnad – tar laget upp som trea i tabellen medan Vita Hästen återfinns på sjunde plats.