Det går fortsatt tungt för AIK.

Krisen växer i AIK.

Stockholmslaget förlorade igen, denna gång mot bottenkonkurrenten Vita Hästen, och närmar sig nu nedflyttningsplatser.

Förra året var ”Gnaget” i playoff mot SHL.

Förhoppningarna på Roger Melins gäng var, inför säsongen, således höga. Men den första halvan av årets allsvenska har varit katastrofal för AIK. På annandagen kom lagets andra raka förlust.

Efter en mållös första period tog Vita Hästen omgående tag i den andra. Bara två minuter in klev Kevin Elgestål fram med sitt första allsvenska mål.

AIK faller

2–0 kom bara minuter senare och när 40 minuter var spelade var ställningen 3–0 till hemmalaget.

AIK reducerade tidigt i den tredje perioden men kunde aldrig komma närmare. Norrköpingslaget vann med 4–1 och klättrar därmed upp till en åttondeplats, förbi bland annat just AIK, som placerar sig på elfte plats.

Tungt går det även för Modo.

Modo hade visserligen tre raka vinster inför mötet mot Tingsryd, men där gick Övik-laget på proppen.

Tingsryd tog ledningen tolv minuter in i den första perioden genom Filip Owesson. Efter en rivstart i den andra perioden, med två mål på de tre första minuterna, kunde Modo aldrig resa sig.

Taif vann till slut med hela 5–1 och kliver upp på fjärde plats i allsvenskan.