Efter överfallet – Rögle vände och vann

Uppdaterad 2015-03-06 | Publicerad 2015-03-05

Stjärnan Jakob Lilja fick matchstraff efter ett hjärnsläpp och Malmö gick upp till 2-0-ledning.

Då vaknade Rögle, vände matchen och tog en blytung trepoängare i alllsvenska slutspelsseriens första omgång.

– Helt underbart, den starten vi ville ha, säger Christopher Liljewall till Viasat.

Malmö och Rögle gick in i slutspelsserien med tre respektive två poäng från start och det var ingen överdrift att en seger i första matchen skulle betyda mycket i jakten på en topp tre-plats och direktkval till SHL.

Efter halva matchen talade allt för Malmö. Man hade skakat av sig Rögles första hårda press, sett Rögles stjärna Jakob Lilja ta ett matchstraff för ett regelrätt överfall på Jens Olsson och dessutom gått upp till en 2-0-ledning.

”Oerhörd karaktär"

Men då kom kvalnerverna ikapp Redhawks. Rögle reducerade matchen med bara 46 sekunder kvar av andra perioden genom Christopher Liljewall och i tredje perioden kom vändningen. André Deveaux satte 2-2 och Calle Rosén gjorde 3-2-målet. När sedan Malmö tog ut målvakten och jagade en kvittering satte Liljewall sitt andra i öppen kasse och Jordan Smotherman fick sätta sista pucken till 5-2.

– Jag tycker vi visar upp en oerhört bra karaktär i laget, vi har en tuff första period med matchstraff på Jakob Lilja och en skada på Jesper Jensen. Då måste man spela enkelt och det gör vi, säger Christopher Liljewall.

Bröt näsan

Mats Lusth var besviken:

– Vi tar en väldigt onödig utvisning i slutet av andra perioden och där ger vi dem energi. Det är oss själva vi faller på, säger han.

Röglespelaren Almen Bibic var inblandad i många situationer under matchen. Men trots stygn och bruten nästa var han nöjd efter matchen.

"Bruten näsa och några stygn, det tar jag alla dagar i veckan för 3p mot m*lmö. #Snygg", skriver han,

Rögle leder nu serien på fem poäng, två poäng före Malmö.