Södertäljes backveteran: Just nu känns det bara tomt

LEKSAND

65 sekunder från elitserien.

Så nära, men ändå så långt ifrån.

- Nu känns det bara tomt, säger Södertäljes backveteran Stefan Jonsson.

Stefan Jonsson, backveteran i Södertälje, var bara en minut från att leda sin klubb tillbaka till elitserien i går. Men 3-1 förvandlades till 3-4 mot Leksand i kvalserien.

Södertälje ledde med 3-1 när åtta minuter återstod.

Sedan hade SSK 3-2 när bara 65 sekunder var kvar av sista perioden i Leksands ishall.

Vinst och laget hade firat elitserien 2001/02 till sent i morse.

Men när laget lunkade in på hotell Moskogen 22.30 i går kväll var samtliga tysta, mycket tysta. Champagnen fanns kvar på bussen och ingen såg alltför glad ut.

- Det känns surt och luften gick ur oss, säger backveteranen Stefan Jonsson.

Stefan gjorde allt rätt på isen

Han kännetecknade mycket bra hela Södertälje i går kväll.

Han slet, täckte skott och offrade sig till den grad att han skadade sig i andra perioden.

- Äh, bara en lårkaka och jag vet faktiskt inte vad som hände. Men det är bara att köra på. Jag är med i morgon igen, säger Jonsson om skadan.

Din tyngsta förlust?

- Nja, man har ju varit med om en del och i morgon känns nog allt bättre.

Hoppet om elitserien finns ju i allra högsta grad kvar, säger Stefan Jonsson.

Matchen gick för övrigt Södertäljes väg, mycket länge i alla fall.

Inte roligt - men så effektivt

Laget kunde näst intill hela matchen bara bevaka sin ledning. Mycket sarg ut och icingpuckarna var otaliga till antalet.

Kanske inte så roligt, men fruktansvärt effektivt.

- Vi backade nog hem lite för mycket. Leksand fick komma upp lite lätt, säger Rolf Wanhainen som återigen visade att han är kvalseriens bäste målvakt.