Europatipset till omgången måndag den 1 januari, nyårsdagen, spelstopp klockan 15.59 samma dag.

Match 1–4 Premier League, match 5–13 League Championship.

Tips och analys av Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl.

Ladda ner tidningssidan med system, tabeller och mer analys längst ner.

Liverpool FC

1) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Everton 2 Manchester U Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

E: Tog 50 minuter innan man fick iväg ett avslut på mål senast. West Bromwich var det bättre laget. Yannick Bolasie gjorde comeback.
1–0 b Newcastle
3–1 h Swansea
0–0 h Chelsea
0–0 b W Bromwich
30/12 b Bournemouth

M: Släppte in mål från två fasta situationer senast. Ägde annars matchen. Zlatan Ibrahimovic blev utbytt i paus, efter en blek insats.
1–0 h Bournemouth
2–1 b West Bromwich
2–2 b Leicester
2–2 h Burnley
30/12 h Southampton

2) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Burnley 2 Liverpool Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

B: Gick upp till 2–0 på Old Trafford – efter att ha utnyttjat två fasta situationer. Från öppet spel skapade man nästan ingenting. x2.
1–0 h Stoke
0–0 b Brighton
0–3 h Tottenham
2–2 b Man United
30/12 b Huddersfield

L: Hänsynslöst mot Swansea. Högg på minst lilla misstag. Alberto Moreno saknas och det är frågetecken för Jordan Henderson. Garderas.
0–0 h West Bromwich
4–0 b Bournemouth
3–3 b Arsenal
5–0 h Swansea
30/12 h Leicester

3) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Leicester 1 Huddersfield Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

L: Ett olyckligt självmål av Kasper Schmeichel grusade lagets poängchanser senast. Släppte annars bara till ett avslut på mål. Etta?
4–1 b Southampton
0–3 h Crystal P
2–2 h Manchester U
1–2 b Watford
30/12 b Liverpool

H: Förbättrat sitt anfallsspel. Tar sig fram till fler chanser. Keepern Jonas Lössl har svarat för flera högklassiga räddningar senaste tiden.
1–3 h Chelsea
4–1 b Watford
1–1 b Southampton
1–1 h Stoke
30/12 h Burnley

4) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Stoke 1 Newcastle Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

S: Såg bra ut framåt senast, framför allt vid fasta situationer. Men återigen: skört försvarsspel. Ryan Shawcross utgick p.g.a. skada.
0–1 b Burnley
0–3 h West Ham
3–1 h West Bromwich
1–1 b Huddersfield
30/12 b Chelsea

N: Rafael Benitez satte ut en defensiv startelva mot Man City. Blev bättre fart när man bytte in Dwight Gayle (lär spela från start nu).
0–1 h Everton
0–1 b Arsenal
3–2 b West Ham
0–1 h Manchester C
30/12 h Brighton

5) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Aston Villa 1 Bristol C Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

A: Formkurvan har börjat åka åt fel håll. Fortfarande inte vunnit i december. Har nytt frågetecken för fw Albert Adomah. Ändå: kör på 1x.
0–0 h Millwall
0–2 b Derby
2–2 h Sheffield U
1–2 b Brentford
30/12 b Middlesbrough

B: Borde vara hur slitet som helst, men spinner bara på. Halvdant i första halvlek senast – skruvade upp tempot efter paus. Reaktion snart.
2–1 b Sheffield U
2–1 h Nottingham
1–1 b Queens PR
2–0 h Reading
30/12 h Wolverhampton

6) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Derby 1 Sheffield U Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

D: Hade hyfsade chanser via Andreas Weimann och David Nugent – men över 90 minuter var det Hull som låg närmast segern. Kör 1x.
3–0 b Barnsley
2–0 h Aston Villa
3–0 h Millwall
0–0 b Hull
30/12 b Ipswich

S: Helt väntad seger senast. Haft det motigt på sistone, men insatsen mot Aston Villa var ett stort steg framåt. Tuffare uppgift nu. Gardera.
1–2 h Bristol City
0–1 b Preston
2–2 b Aston Villa
3–0 h Sunderland
20/12 h Bolton

7) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Leeds 1 Nottingham Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

L: Uppe i en fin segersvit nu. Hade lite flyt mot Hull, där man räddades av målramen. Var genomgående det klart bättre laget senast.
3–1 b Queens PR
1–0 h Norwich
1–0 h Hull
2–1 b Burton
30/12 b Birmingham

N: Släppte tidigt in 0–1 – på ett distansskott. Hade därefter tre-fyra bra chanser till kvittering. Inte alls så dåligt som 0–3 antyder.
3–2 h Bolton
1–2 b Bristol City
1–1 b Preston
0–3 h Sheffield W
30/12 h Sunderland

8) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Queens PR 2 Cardiff Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Q: Hade kunnat vinna senast. Jordan Cousin missade ett fint läge i 50:e minuten – men oavgjort var rättvist. Har Josh Scowen tillbaka.
1–3 h Leeds
2–1 b Birmingham
1–1 h Bristol City
0–0 b Ipswich
29/12 b Millwall

C: Inte varit som bäst på slutet. En del jobbiga skador har ställt till det. Hade svårt i ihållande regn senast – där Kenneth Zokore var tillbaka.
2–2 b Reading
1–0 h Hull
0–2 b Bolton
2–4 h Fulham
29/12 h Preston

9) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Bolton 1 Hull Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

B: Behöver inte alls skämmas för insatsen på Riverside senast. Stod upp bra och hade ett par-tre fina chanser. Helst: alla tecken.
2–3 b Nottingham
0–1 h Burton
2–0 h Cardiff
0–2 b Middlesbrough
30/12 b Sheffield U

H: Småtrist resultatrad, men rent spelmässigt har man höjt sig under Nigel Adkins. Hade de bästa målchanserna mot Derby.
3–2 h Brentford
0–1 b Cardiff
0–1 b Leeds
0–0 h Derby
30/12 h Fulham

10) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Norwich 1 Millwall Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

N: Inte alls bra hemma mot Brentford. Släppte visserligen till 18 avslut senast – men inte särskilt många heta chanser. Bör garderas.
3–1 h Sheffield W
0–1 b Leeds
1–2 h Brentford
2–0 b Birmingham
30/12 b Burton

M: Stark poäng senast. Och starkt att näta två gånger om (Wolves hade hållit nollan i fyra raka matcher). Är inte helt golvat. Streckas.
0–0 b Aston Villa
2–1 h Middlesbrough
0–3 b Derby
2–2 h Wolverhampton
29/12 h Queens PR

11) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Preston 1 Middlesbrough Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

P: Levde lite farligt sista tio minuterna, men hade innan dess varit det bättre laget. Jordan Hugill hade ett skott i stolpen. Bra etta?
1–0 h Sheffield U
1–1 h Nottingham
0–0 b Barnsley
29/12 b Cardiff

M: En av seriens dyraste trupper – men bara blixtrat till sporadiskt. Tony Pulis har tagit över rodret. Klurig uppgift som väntar. Etta?
2–0 h Ipswich
1–2 b Millwall
2–1 b Sheffield W
2–0 h Bolton
30/12 h Aston Villa

12) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Sheffield W 1 Burton Albion Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

S: Haft problem med både skador och avstängningar. Börjat få tillbaka spelare. Släppte till flera chanser vid ställningen 1–0 senast.
1–3 b Norwich
0–1 h Wolverhampton
1–2 h Middlesbrough
3–0 b Nottingham
30/12 b Brentford

B: Lyckades ta ledningen med sitt första ordentliga avslut senast. Orättvist i det läget. Kunde dock inte knyta ihop säcken. Såg idéfattigt ut.
1–2 h Preston
1–0 b Bolton
2–1 b Reading
1–2 h Leeds
30/12 h Norwich

13) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Sunderland 1 Barnsley Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

S: Vann mot Fulham – första hemmasegern på nästan ett år. Spelade länge med en man mer mot Birmingham. Helt utspelat senast.
0–0 b Wolverhampton
1–0 h Fulham
1–1 h Birmingham
0–3 b Sheffield U
0/12 b Nottingham

B: I stort sett ofarligt första 80 minuterna senast. Skapade två heta chanser i slutet, via Harvey Barnes och Stevie Mallan. Kör 1–2.