Proffstränaren: Borde snart vara dags igen

Elva år sedan storsegern – Jörgen Westholm drömmer om ny triumfseger under Kriteriehelgen

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Jörgen Westholm och Easy Cash.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jörgen Westholm och Easy Cash.

Jörgen Westholm startar tio hästar till semifinalerna till Kriteriet och Oaks på Solvalla i kväll.

Förhoppningen: Ny triumf när storloppen avgörs sista söndagen i september.

– Det var elva år sedan Oaks-segern så jag tycker det börjar bli dags nu, säger den 47-årige tränaren och kusken.

Romme-tränaren Jörgen Westholm satsar stort inför Kriteriehelgen den 29 september på Solvalla. Under tisdagens semifinaler på huvudstadsbanan har han inte mindre än tio treåringar till start i de bägge klasserna.

Han är optimistisk och drömmer om en ny stor framgång.

– Min känsla är mycket god inför kvalen och även om jag inser att motståndet är av yttersta klass, så hoppas jag att jag kan skicka iväg några stycken till final.

Fyra miljoner till vinnaren

De två främsta i varje försök kvalificerar sig för de åtråvärda årgångsfinalerna. Vinnaren av stona i Svenskt TravOaks tar hand om 2,8 miljoner och segraren i Svenskt Travkriterium får svindlande fyra miljoner.

Jörgen berättar om sina bästa chanser i respektive klass

– För hingstarna och valackerna vill jag främst lyfta fram Easy Cash (lopp 6). Han var inte som allra bäst senast då han fick ge sig i ledningen mot Dante Godiva. Han höll ändå bra och jag tror han är bättre nu. Han är snabb ut och jag hoppas och tror på en finalplats.

– I Oaks så har jag mest förhoppningar på Groupie Doll. Hon satt fast senast med massor av krafter kvar och löser det sig från spår nio så tror jag kusken Björn Goop kan ta henne till final. Jag är optimistisk.

”Minns det som i går”

Dalatränaren vet hur det är att vinna under Kriteriehelgen. 2008 vann han Oaks med egentränade Annicka.

Efter en våldsamt snabb öppning på en regntung Solvallabana kunde Westholm köra sig till spets för att hålla undan till en säker seger.

– Jag minns det som i går. Jag tycker det börjar bli dags att ta en ny seger i något av storloppen under Kriteriehelgen, det var alldeles för länge sedan. Det är bara jag som kan påverka resultaten och jag ska göra ett allvarligt försök i år, säger han och sammanfattar årets resultat där stallet kört in 11,8 miljoner kronor i år:

– Visst är jag nöjd med hur verksamheten fungerar. Resultaten är helt okej men jag tycker jag kan ännu lite bättre. Det är godkänt men jag är inte nöjd för det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN