Storvinnaren: Det är klart jag blev chockad

Bertil, 76, gick in på spelkontot – hade 700 000 kronor • Så gick det till

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PRIVAT
Bertil Gradin prickade in alla sju rätt på Top 7.

TRAV

Pensionären och småspelaren Bertil Gradin satsade 24 kronor på Top 7.

Ett dygn senare loggade han in på sitt spelkonto och kunde inte tro sina ögon. Saldot visade 702 910 kronor.

– Det är klart att jag blev chockad, säger 76–åringen till Trav365.

Det var under lördagens V75-tävlingar på Bollnästravet som lyckan var framme för 76-årige Bertil Gradin från Timrå.

I V75-5 avgjordes som vanligt spelformen Top 7, där det gäller att tippa rätt på de sju främsta hästarna i ordningsföljd.

Bertil satsade 24 kronor och prickade in alla sju rätt. Vinsten: 702 910 kronor efter att ha valt en spik själv för att sedan låta datorn ta ut de resterande hästarna.

– Jag brukar inte ha någon tur med mina V75-spel och bestämde mig för att testa Top 7. Jag trodde mycket på 6 Marrakesh och valde den som ensam vinnare på kupongen, säger han.

”Trodde jag vunnit någon tusenlapp”

Under lördagen var Bertil ute i sitt fritidshus och hade koll på travet framför tv:n. Men när Top 7-loppet hade körts bytte 76-åringen kanal då han hellre ville se sitt favoritlag Gif Sundsvall.

– Jag är ett stort Sundsvall-fan och jag ville inte missa bortamatchen mot Örebro. Jag visste att jag hade de fem första hästarna på min Top 7-kupong och att jag hade vunnit någon tusenlapp, men tänkte inte mer på det då.

”Inte hunnit tänka ännu”

När Bertil kom hem till Timrå under söndagskvällen loggade han in på sitt ATG-konto och fick en chock när han såg saldot. Han hade 702 910 kronor på kontot.

– Jag insåg efter ett tag att jag vunnit. Det är svårt att ta in. Har jag verkligen vunnit, tänkte jag då. Det är klart att jag blev chockad men samtidigt väldigt glad. Att kunna vinna så här mycket pengar med en insats av bara 24 kronor är ju fantastiskt.

Har du vunnit stort tidigare?

– Nej, aldrig såna här summor. Det har väl blivit någon hundralapp eller som mest någon tusenlapp tidigare. Jag tycker ofta att jag har tvåan i loppet, ha ha.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har inte riktigt hunnit tänka på det ännu. Jag har ett fritidshus och säkert finns det en del investeringar som kan göras där. Jag har även barn och barnbarn som säkert kommer att få en del.

Rätta raden på lördagens Top 7.
Rätta raden på lördagens Top 7.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN