Russinbullar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-12-16

Ät russinbullarna som de är eller prova vår snabblagade tomatsås till.

Ingredienser

600 g köttfärs eller kalvfärs

0,5 dl ströbröd

0,5 dl grädde

2 ägg

2 dl russin

50 g pinjenötter

2 vitlökslyftor

En näve finhackad bladpersilja

1,5 tsk salt

svartpeppar

Så här gör du:

1. Blanda ströbröd och grädde och låt det svälla i några minuter.

2. Hacka pinjenötterna grovt och blanda med resten av ingredienserna och rulla till köttbullar i önskad storlek. Kolla smaken på färsen genom att provsteka en liten klick.

Tomatsås

1 burk krossade tomater

2 msk olivolja

1 msk torkad basilika

2 vitlöklyftor

salt och peppar

1.Krossa och finhacka vitlöken.

2. Lägg ner resten av ingredienser

i en kastrull och låt allt koka sakta

i 10 minuter.

Recept