Sillen är viktigast lägg in själv

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-12-16

Fredrik Eriksson, mästerkock

För mästerkocken Fredrik Eriksson är sillen julens viktigaste rätt. Men du bör göra såsen själv.

– Det råder jag alla till, verkligen.

Flerfaldigt belönade kocken Fredrik Eriksson tycker att sill i olika variationer är julens höjdpunkt. Men han råder julfirare att inte gå och köpa tre billiga burkar för rabattpris. I stället bör man lägga ner lite omtanke om sillen.

– Helst ska man lägga in den själv. Men om man inte gör det, köp färdiginlagd sill med god kvalitet, gärna över disk, så du får raka fina filéer. Därefter kan man smaksätta den själv, säger han.

Ett tips är att blanda crème fraiche med kaviar och finhackad gräslök att lägga sillbitarna i. Eller citron, olivolja och kapris.

– Sill ska vara lite grann att bita i men absolut inte ha några ben.

Tipsen