Italienska köttrullader med panchetta och tomatsås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-04-21

För 6-8 personer

Du behöver:

4 msk persilja, finhackad

2 msk kapris, sköljda och

avrunna

4 vitlöksklyftor, finhackade

200 g panchetta* eller bacon, i småbitar

Ca 400 g lagrad pecorino, grovt riven

1,5 kg lövbiff eller kalvschnitzel

Salt

Peppar

1,5 dl olivolja

2 gula lökar, grovhackade

1 tsk torkad rosmarin

5 dl rött vin

1 kg avrunna burktomater (gärna cocktailtomater)

Buljong eller vatten

Gör så här:

1. Blanda persilja, kapris, vitlök, panchetta och den rivna osten i en skål.

2. Lägg ut köttskivorna på arbets­ytan. Salta och peppra. Fördela blandningen på köttbitarna. Rulla samman köttet och fäst med en tandpetare.

3. Bryn rulladerna långsamt i olja tillsammans med lök och rosmarin. Späd efterhand med vinet. Låt vinet ånga bort mellan spädningarna och tillsätt sedan tomaterna. Smaka av, men salta inte så mycket.

4. Låt rulladerna puttra i cirka 60–90 minuter så de blir riktigt möra.

Späd gärna under tiden med varm buljong.

5. Servera med bred bandpasta, lite grönsallad och pinjenötter.

Tips: Se till så att grytan inte kokar torr. Om du vill späda såsen lite extra är det enklast att koka upp en kalvbuljongtärning med 3–4 dl vatten.

* Panchetta är ett italienskt bacon. Men det går lika bra med vanligt bacon.

Körschema:

Vintipset

Alla recept:

Huvudrätt 2