Skalar upp sökandet efter försvunna kvinnan

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den 27-åriga kvinnans försvinnande har engagerat i hela landet.

Tipsen från allmänheten väller in – men hittills pekar de inte åt något entydigt håll.

Nu byter Missing People strategi.

Det har nu gått en vecka sedan den 27-åriga kvinnan senast sågs. Då, den 21 april, var hon tillsammans med två bekanta vid Drevviken, ett naturområde i södra Stockholm. Efter att hon skiljts från vännerna runt klockan 23 vet ingen var hon tagit vägen.

På sociala medier har efterlysningen av kvinnan spridits som en löpeld och familj såväl som polis har vädjat om tips som kan leda till att hon hittas. Många har hört av sig och uppgett att de sett kvinnan – men hittills har inga framsteg gjorts.

– Vi har fått in väldigt mycket tips under helgen, som rör hela Stockholmsområdet. Nu jobbar vi med att gallra och följa upp. Samtidigt pågår ett intensivt arbete med att bland annat försöka hämta in övervakningsfilmer, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Byter strategi

Även Missing People delar bilden av många men vitt spridda geografiska tips som inte pekar i någon tydlig riktning.

Under helgen genomfördes en stor sökning tillsammans med 60 orienterare i området där kvinnan senast sågs, utan resultat. Nu skalar organisationen upp sökandet – och byter strategi.

Istället för stora fysiska sökningar med volontärer från allmänheten använder organisationen nu främst sina utbildade professionella volontärer.

– Vi jobbar i en mer spetsad insats med informationshämtning genom samtal med anhöriga och liknande för att få en bättre bild av vem hon är och andra omständigheter, för att kanske kunna hitta henne den vägen. Vi gör fortfarande avsökningar geografiskt men använder färre personer som har mer träning i att söka, samtidigt som vi använder hundar, drönare och båtar, säger Jörgen Ohlsson på Missing People.

Missing Peoples bedömning efter de stora sökinsatserna på plats är att kvinnan inte finns i området kring Drevviken och Skogås.

Familjen knackar dörr

Men pappan tillsammans med flera anhöriga fortsätter att leta och knackar i dag dörr i området, i hopp om att någon sett något, berättar han.

– Vi vädjar till boende här att kolla sina husgrunder, friggebodar, husvagnar och andra platser där man kan söka skydd. Vi bara måste hitta henne, så fort det går.

Missing People har tät kontakt med såväl anhöriga som polisen och står redo att göra större fysiska sökningar om det skulle komma information som pekar tydligt mot ett visst område, poängterar Ohlsson.

Ingen misstanke om brott

I nuläget önskar organisationen komma i kontakt med två kvinnor som liknar den 27-åriga kvinnan, som flera personer tipsat om. Det handlar dels om en kvinna i röd jacka som setts i södra Stockholm och city och dels om en kvinna som setts sjunga vid olika tunnelbanestationer.

– Vi tror inte att någon av dessa är hon, men skulle vara behjälpta av att komma i kontakt med tips kring dem så att vi i så fall kan utesluta dem, säger Jörgen Ohlsson.

Enligt Stockholmspolisen finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med kvinnans försvinnande.

Publicerad:

LÄS VIDARE