Putins aggressiva tal: Vill ”rena Ryssland från avskum”

Publicerad 2022-03-17

Vladimir Putin vill ”rena” det ryska samhället från ”avskum och förrädare”.

Det meddelade den ryske ledaren i ett tal under onsdagen.

– Rysslands folk kan alltid skilja äkta patrioter från avskum och förrädare – och helt enkelt spotta ut dem som en fluga som av misstag flugit in i munnen. Spotta ut dem, säger han.

Vladimir Putins våldsamma retorik fortsätter att hårdna. Genom ett tal till nationen som tv-sändes under onsdagen förberedde han den ryska befolkningen på en ”rening” av samhället – och tuffare ekonomiska tider.

– Den nya verkligheten kommer att kräva djupa strukturella förändringar för vår ekonomi, säger Vladimir Putin.

Putin under talet.

”Vi kommer att spotta ut dem”

Den ryske ledaren förklarade även att en ”rening” av samhället kommer vara både ”nödvändig och naturlig”. Den del av befolkningen som inte ställer sig bakom honom kommer att ”spottas ut”.

Rysslands folk kan alltid skilja äkta patrioter från avskum och förrädare och helt enkelt spotta ut dem som en fluga som av misstag flugit in i munnen. Spotta ut dem, säger han.

Framtiden kommer att vara svår, säger emellertid Putin. De ekonomiska sanktionerna från väst kommer att skapa flera utmaningar för landets befolkning.

– Den nya verkligheten kommer att kräva djupa strukturella förändringar för vår ekonomi. Det är inget jag kommer att dölja, det kommer inte att bli enkelt. Det kommer att leda till en tillfälligt ökad inflation och arbetslöshet, säger Vladimir Putin och fortsätter:

– Vår uppgift i det här skedet blir att minimera den typen av risker.

”Vill förgöra Ryssland”

Återigen skyllde Putin Rysslands problem på väst, som enligt Putin har för avsikt att ”splittra” det ryska samhället.

– Kollektivet i väst spekulerar kring militära förluster och socioekonomiska konsekvenser som deras sanktioner skapat – allt för att provocera fram sociala oro i Ryssland och uppnå sitt mål. Det målet är, som jag tidigare sagt, att förgöra Ryssland, säger han.