Dadgostar står fast vid misstroendet: ”Inget annat val”

Nooshi Dadgostar (V) står fast vid sitt beslut.

Hon och Vänsterpartiet kommer att rösta för att fälla regeringen på måndag.

– Jag har inget annat val än att gå mot ett misstroende helt enkelt. Det är där vi är. Vi är på väg mot ett misstroende, säger hon.

Vänsterpartiet med partiledaren Nooshi Dadgostar kommer inte att backa.

På måndag klockan 10.00 röstar de för att fälla Stefan Löfvens regering i misstroendeomröstningen.

– Det vi har lärt oss i dag är att vi aldrig kan ha en regering som inte respekterar sitt regeringsunderlag, som vägrar prata med en del av sitt regeringsunderlag och som absolut inte tänker kompromissa. Det är det som har hänt under den här perioden, säger Nooshi Dadgostar till Aftonbladet TV på torsdagskvällen.

Finns det något Stefan Löfven kan göra för att ni inte ska fälla honom på måndag?

– Vi gav regeringen en tidsfrist och erbjöd lösningar på den här situationen. Jag har under mycket mycket lång tid försökt erbjuda lösningar på olika sätt. I politik måste man kompromissa med varandra, man måste prata med varandra. Allt det här har avvisats under lång tid, säger hon.

V-ledaren Nooshi Dadgostar
V-ledaren Nooshi Dadgostar

Nooshi Dadgostar menar att hon därmed hamnat i en situation med endast en utväg.

– Nu har vi fått ett besked under den här tidsfristen att de kommer gå vidare med förslaget och då har jag inget annat val än att gå mot ett misstroende helt enkelt. Det är där vi är. Vi är på väg mot ett misstroende, säger hon.

Under Stefan Löfvens presskonferens på torsdagseftermiddagen betonade han att det ännu inte rör sig om något förslag, utan att ärendet är under fortsatt utredning.

– Jag tycker att Stefan Löfven har fel här. Han har ju själv sagt att han kommer gå vidare med förslaget, oavsett vilka ändringar som sker i detaljerna som vi också redan känner till så är det marknadshyror som han kommer gå vidare med och det har han gjort väldigt tydligt. Det är det som skulle förändra livet för tre miljoner hyresgäster, säger hon.

Hur ser du på att det kan bli en borgerlig regering?

– Då är det Annie Lööf som är ansvarig för det. Hon måste då stå till svars inför sina väljare eftersom hon så tydligt sagt att hon vill förhindra det. Är hon beredd att rösta på Åkesson och Kristersson i en sån omröstning. Det är ett viktigt besked som jag skulle vilja ha av henne faktiskt, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE