Flicka dog av skador från våldtäkt

Publicerad 2013-04-30

Indiska barn deltar i en demonstration efter att en femårig flicka blivit våldtagen.

Ytterligare en grov barnvåldtäkt skakar Indien.

En 4-årig flicka avled i igår av skadorna från en våldtäkt för två veckor sedan, skriver nyhetsbyrån AFP.

– Hon dog av ett hjärtstillestånd på måndagen, säger P.A Sriram vid sjukhuset.

Den 4-åriga flickan hittades medvetslös av sina föräldrar på en farm den 18 april.

Våldtäkten ska ha skett dagen innan i staden Ghansour. Den misstänkte gärningsmannen ska efter dådet ha dumpat flickan på farmen, rapporterar Press Trust of India.

”Reagerade inte på medicinen”

Flickan fördes först till ett lokalt sjukhus men flyttades två dagar senare till sjukhuset i Nagpur i staten Maharashta.

– Hon dog av ett hjärtstillestånd klockan 19:45 på måndagen. Vi gjorde allt vi kunde, men igår förvärrades hennes tillstånd och hennes blodtryck sjönk. Hon reagerade inte på medicinen, säger P.A Sriram vid sjukhuset till AFP.

Polisen har gripit en misstänkt 35-årig gärningsman i staten Bihar, enligt Press Trust of India.

Många liknande fall

Flera liknande fall av våldtäkter på unga flickor har skakat Indien den senaste tiden och runt om i landet höjs nu också vreden mot hur kvinnor och flickor behandlas.

Protesterna inleddes i december då en 23-årig kvinnlig student gruppvåldtogs så grovt på en buss i huvudstaden New Delhi att hon senare avled av sina skador.

Den 15 april rövades en 5-årig flicka bort i New Delhi och usattes även hon för en brutal gruppvåldtäkt. Efter dådet blossade återigen demonstrationer upp mot det omfattande sexuella våldet mot kvinnor och det sätt som polisen hanterar det.