Flicka föll från tak – utredning klar

Publicerad 2023-07-03

En 10-årig flicka dog efter att hon fallit från ett skoltak i Svedala.

Nu läggs utredningen där ett barn misstänkts för vållande till annans död ner.

– Barnet och dess juridiska biträde har fått ta del av utredningen och har inte lämnat någon erinran, säger senior åklagare Pernilla Nilsson.

Den 21 maj föll en 10-årig flicka ner från ett tak på en skola i Svedala.

Flickan dog senare av sina skador och en förundersökning om vållande till annans död inleddes därefter.

Nu meddelar Åklagarmyndigheten att förundersökningen läggs ner.

– Det har varit viktigt att utreda omständigheterna kring händelseförloppet och hur det såg ut på platsen. Det har gjorts genom att inhämta information om hur de initiala kontakterna med polisen såg ut, teknisk bevisning har analyserats och utredning kring dödsfallet har inhämtats, säger senior åklagare Pernilla Nilsson som har lett utredningen, i ett pressmeddelande.

Barn utreddes efter fallet

Ett barn under 15 år har utretts efter händelsen. Utredningen har främst handlat om att ge socialnämnden ett underlag för att bedöma behovet av vårdinsatser för barnet som kan misstänkas, enligt Åklagarmyndigheten.

”När utredningen är klar kan sociala myndigheter fatta beslut om åtgärder, till exempel olika stöd- och vårdinsatser”, skriver myndigheten.

– Vidare har polisförhör hållits med barnet som kan misstänkas, med vittnen och andra personer som kunnat antas ha något att tillföra utredningen. Jag anser nu att utredningen är klar. Barnet och dess juridiska biträde har fått ta del av utredningen och har inte lämnat någon erinran. Utredningen avslutas därför och överlämnas till socialtjänsten i Svedala kommun, säger Pernilla Nilsson.

Följ ämnen i artikeln