Minister: Johnson är vid gott mod

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Pippa Fowles/AP/TT
Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab vid torsdagens presskonferens. Han har tillfälligt tagit över premiärminister Boris Johnsons uppgifter.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson mår bättre men intensivvårdas fortfarande.

– Han får fortfarande intensivvård, men det går framåt och han är vid gott mod, säger utrikesminister Dominic Raab, som tillfälligt tagit över Johnsons uppgifter.

Dominic Raab säger dock att han själv inte talat med Boris Johnson ännu.

55-årige Johnson lades in på sjukhus i söndags kväll då han fortfarande hade feber och hosta. Det hade då gått tio dagar sedan han testats positivt för coronaviruset. Han flyttades till intensivvårdsavdelningen på måndagen sedan hans hälsa försämrats.

Tidigare under torsdagen uppgav Johnsons talesperson precis som tidigare dagar, att premiärministern suttit upp och talat med sjukvårdspersonalen.

– Premiärministern tackar (det brittiska sjukvårdssystemet) NHS för den fantastiska vården, sade talespersonen.

Storbritannien är på väg in i vad forskarna tror är den dödligaste fasen av coronavirusets framfart i landet, och antalet dödsfall tros öka under påsken.

Regeringens nödkommitté COBR diskuterade under dagen hur olika restriktioner i landet ska hanteras framöver.

Enligt utrikesminister Raab, som ledde mötet på grund av Johnsons bortavaro, och bedömningen är enligt honom att virusspridningen i Storbritannien ännu inte nått sin kulmen och det därför är för tidigt att häva nedstängningen av landet.

Drygt 65 000 människor hade på torsdagseftermiddagen rapporterats bekräftat smittade av coronaviruset i Storbritannien. Nästan 8 000 har avlidit i sviterna av sjukdomen, och den senaste dygnssiffran över antalet döda till följd av viruset i Storbritannien är 881.

Publicerad:

LÄS VIDARE