Förbud mot fri alkohol på Mallorca och Ibiza

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Spanien

Spanjorerna har tröttnat på fulla turister. De populära öarna Mallorca och Ibiza vill införa en ny lag som förbjuder fri alkohol på all inclusive-hotell. Enda sättet att beställa vin, öl eller sprit är via en servitör under en måltid.

De spanska öarna har haft stora problem med alkoholpåverkade turister som lever rullan på turistorterna. De har tampats med turistfylla och bråk på hotellen och i städerna, på stränderna och till och med på flygplatserna.

Tidigare har lokala myndigheter krävt att alkoholförsäljningen ombord på flygen och på flygplatserna ska begränsas. Nu vill man även stoppa det fria spritflödet på all inclusive-hotellen, rapporterar The Sun.

Mallorca och Ibiza vill inför strikta alkohollagar för turister.
Foto: Getty
Mallorca och Ibiza vill inför strikta alkohollagar för turister.

I vanliga fall kan hotellgästerna förse sig själva med vin, öl och drinkar utan begränsningar på hotellens restauranger och barer. Det nya lagförslaget innebär att gästerna enbart får njuta av fri alkohol om de sitter till bords och blir betjänade av en servitör. Den som vill ha alkohol utanför restaurangen får betala extra för drycken. Då måste man även kalla till sig en servitör, göra sin beställning, vänta på drycken och sedan betala för sig. Regeln ska gälla hela hotellområdet och under dygnets alla timmar.

Förbjuder plastglas

Det finns även ett förslag att förbjuda all inclusive-hotellen att använda papperstallrikar, plastbestick och plastglas och istället hitta mer miljövänliga alternativ. Alla all inclusive-hotell måste även registrera sig hos myndigheterna, något som tidigare varit valfritt.

Något beslut om det nya lagförslaget har ännu inte tagits.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA