Här är de varmaste resmålen i januari

Hit kan du resa i januari för sol och värme

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Agneta Elmegård
Aruba

Resa | Bali

Är du sugen på att resa bort men är osäker på var solen håller hus?

Här är några av resmålen som har bra väder under januari månad.

Se listan här!

20-25 grader:

Kanarieöarna
ca 21 grader
8 soltimmar per dag
För att hitta till de varmaste orterna bör du ta dig till de södra delarna av Gran Canaria och Tenneriffa. Vattnet är mellan 18 och 19 grader varmt, och man kan räkna med runt 30 regnfria dagar i januari – trots att det är den regnigare perioden på året.

Florida
ca 23 grader
7 soltimmar per dag
Solskensstaten Florida är som varmast mellan juni och oktober, men under vinterhalvåret ligger temperaturerna på behagliga 22-24 grader. Om nätterna är det i genomsnitt 14 grader och i vattnet 22 grader.

Kap Verde
Foto: Stefan Mattsson
Kap Verde

Kap Verde
ca 24 grader
6 soltimmar per dag
Ögruppen Kap Verde utanför Afrikas västkust är ett solsäkert alternativ året om. Det regnar sällan och dagstemperaturerna i januari ligger på omkring 24-25 grader. I vattnet är det 22-23 grader varmt och om nätterna 19 grader.

26-29 grader:

Kuba
ca 26 grader
7 soltimmar per dag
Med vattentemperaturer lika varma som dagstemperaturerna är Kuba ett badvänligt alternativ för januariresan. På natten är det omkring 19-20 grader varmt och under januari månad infaller omkring 7 regndagar totalt.

Foto: Agneta Elmegård
Aruba

Aruba
ca 28 grader
8 soltimmar per dag
Aruba erbjuder ett relativt jämnt väder året om, och i januari är det härliga 25 grader i vattnet och 21 grader på natten. Även om januari räknas till en av de regnigare månaderna på året har man omkring 27 regnfria dagar denna månad, och då är skurarna ofta snabbt övergående.

Mexiko
ca 28 grader
5 soltimmar per dag
Även om antalet soltimmar är något färre här väger det behagliga vädret upp med sitt 25-gradiga vatten och i genomsnitt 19 grader om natten. Landet har utpräglade regn- och torrperioder, och regnperioden inträffar mellan juni och oktober. Februari är den torraste och soligaste månaden på året och juli är den regnigaste.

Dominikanska republiken
ca 29 grader
6 soltimmar per dag
Den tropiska värmen finns att finna i Dominikanska republiken i Västindien året om. Termometern visar omkring 19 grader om natten och sköna 25 grader i vattnet. Landet ligger mitt i ett område där det ofta förekommer orkaner, men dessa inträffar främst mellan juni och oktober.

30 grader +:

Maldiverna
ca 30 grader
8 soltimmar per dag
Favoriten för smekmånaden, Indiska oceanens pärla Maldiverna, visar höga temperaturer året runt. Är du något av en badkruka? Här behöver du inte vara rädd för kallt vatten, temperaturerna i havet ligger på omkring 27 grader och det är väldigt liten risk för regn. För att minimera regnrisken maximalt ska du dock undvika de allra sydligaste öarna mellan november och mars. Om natten ligger temperaturen på omkring 25 grader.

Foto: Agneta Elmegård
Maldiverna

Gambia
ca 30 grader
8 soltimmar per dag
Med endast en beräknad regndag under hela januari, 22 grader i vattnet och 19 grader om natten är Gambia ett solsäkert kort just nu. Och det är just mellan november och mars som vädret är som bäst – så passa på.

Bali
ca 31 grader
6 soltimmar per dag
Paradisön Bali ligger inte långt från ekvatorn och här råder ett tropiskt klimat året om. I januari kan det dock förekomma plötsliga skurar (som i och för sig följs av strålande solsken) och om du vill åt det varmaste vädret är det bäst att du håller dig till kustområdena, längre in mot bergsområdena kan det nämligen bli lite kyligare. Du kan räkna med 28 grader i vattnet och omkring 26 grader om natten.

Källor: Mitt Resväder, Apollo, Ving, Kenzan tours, Wikipedia

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA