Ovetjkin historisk i Washington

Uppdaterad 2014-11-06 | Publicerad 2014-11-05

Stockholm. Alexander Ovetjkin är nu Washingtons främste poänggörare i NHL-ishockeyn. Men ryssens rekordnotering hamnade i skuggan av lagets femte raka förlust, 3-4 mot Calgary.

Ovetjkin har gjort 827 poäng på 691 matcher för Washington, två poäng fler än Peter Bondra som hade klubbrekordet. Ryssen slog rekordet när han passade fram till Nicklas Bäckströms 1-1-mål i första perioden.

– Det var bara en tidsfråga, säger Bondra till nhl.com om att Ovetjkin övertog hans rekord.

– Nu är det han som skriver Capitals historia.

Jonathan Toews nådde 200 mål när Chicago besegrade Montreal med hela 5-0.

Vancouver avslutade segermatchen borta mot Colorado alldeles lysande. Efter att Henrik Sedin, framspelad av broder Daniel, reducerat till 1-2 i andra perioden gjorde Vancouver fyra raka mål på elva minuter efter den sista pausen och vann med 5-2.

Pittsburgh besegrade Minnesota med 4-1. Ett Pittsburgh som saknade sin finländske back Olli Määttä som är inlagd på sjukhus. Määttä har tagit bort en tumör i sköldkörteln, han får vänta cirka en vecka på svar om den är elakartad. Määttä tros bli helt frisk och kan vara tillbaka i spel redan om fyra veckor, enligt nhl.com.