I natt gjorde "Lill-Nyllet" två mål assisterad av draftettan Matthews.

4–2 blev till en 4–5 efter straffar mot Chicago.

– Vi kan inte bjuda på dem, säger Torontos coach Mike Babcock.

William Nylander firar med Auston Matthews och backen Nikita Zaitsev.

Det är något med Toronto Maple Leafs och leda ishockeymatcher.

Det verkar helt enkelt inte passa ihop.

För fjärde gången – på de inledande fem matcherna – tappade lönnlöven en till synes klar seger.

Tidigare har 4–3 blivit 4–5 mot Ottawa, 4–0 blivit 4–5 mot Winnipeg, 2–1 blivit 2–3 mot Minnesota och i natt hade Maple Leafs ledningen med 4–2 med knappt tre minuter kvar av den tredje perioden.

"Två uppenbara misstag"

Men inom loppet av exakt en minut satte Artem Anisimov (17.32) och Richard Panik (18.32 – spel sex mot fem) 3–4 och 4–4 för Chicago.

– Vi gjorde två uppenbara misstag där på slutet och stod på hälarna. Vi kan inte bjuda på dem, säger Toronto-coachen Mike Babcock.

Sedan dominerade hemmalaget Blackhawks i förlängningen tack vare powerplay, men lyckades inte överlista målvakten Frederik Andersen då.

Men det gick bättre i straffläggningen. Jonathan Toews och Artemi Panarin satte varsin medan endast Auston Matthews lyckades för Maple Leafs.

”Överlag är jag nöjd"

Just sommarens draftetta Matthews imponerade tillsammans med kedjekompisen William Nylander. Två gånger assisterade amerikanen svensken – "Lill-Nyllets" första "dubbel" i NHL.

Det första, till 2–1, kom i powerplay där Nylander med ett mäktigt dragskott satte pucken vid närmsta stolpen. Det andra innebar 4–2 i halvtomt mål knappt fem minuter in i den tredje perioden och borde varit matchavgörande.

– Jag försöker bara hitta en öppning och han hittar mig bra där, säger William Nylander om samarbetet med Matthews.

– Överlag är jag mycket nöjd med hur vi spelade. Jag tycker att Matthews hade några riktigt bra byten. Det känns som vi är på rätt väg, säger Mike Babcock.

Om det inte vore för misstagen på slutet, då...

Apropå att vända matcher.

New York Rangers låg under med 0–2 borta mot rivalen Washington efter en spelad period, men lyckades vända till en 4–2-seger.

Rookien Jimmy Vesey satte 2–2 och matchavgörande 3–2 (assist till Mika Zibanejad) i den andra perioden innan Rick Nash avslutade med fyra i tom kasse.

Henrik Lundqvist räddade 26 av de 28 Capitals-skotten.

Och apropå att göra två mål.

Gustav Nyquist satte 1–0 och 2–0 – båda i andra perioden – när Detroit slog San Jose med 3–0 hemma i Joe Louis Arena.

Tampa Bay studsade tillbaka efter att ha blivit nollat mot Colorado senast.

I natt blev det en klar 4–1-seger borta mot Ottawa efter ha tagit en snabb 2–0-ledning.

– De kom ut och spelade en bättre match än vad vi gjorde direkt från start. Vi hade inte vår bästa dag, säger Ottawas lagkapten Erik Karlsson.

Tippade bottenlaget Columbus skrällde och nollade Dallas – i Dallas.

3–0 blev det till slut efter att målvakten Sergej Bobrovskij räddat 32 skott. William Karlsson noterades för assist på Scott Hartnells 2–0-mål.