Federer kan missa Australian Open efter operation

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Roger Federer kan missa Australian Open i Melbourne.

Återhämtningen efter knäoperationerna tar längre tid än beräknat.

– Jag hade hoppats att vara 100-procentig i oktober, men det är jag ännu inte, säger den 39-årige schweizaren.

Foto: Dita Alangkara / TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer har inte spelat någon tävlingsmatch sedan i januari när han förlorade semifinalen i Australian Open mot Novak Djokovic.

Efter det har han genomgått två knäoperationer och rehabilitering för att komma tillbaka till tennisbanan, något som har tagit längre tid än beräknat.

Målet har varit att göra comeback i Australian Open, som är årets första grand slam-turnering.

Tre veckor kan hjälpa

Enligt planen ska Australian Open spelas 18-31 januari, men det finns uppgifter att turneringen kan senareläggas på grund av coronapandemin.

– Det kommer att bli tajt med Australian Open. Jag har fystränat en hel del de senaste månaderna, men det återstår att se hur det går med tennisen. Jag vill inte ta nästa steg förrän jag är redo, ytterligare tre veckor skulle kunna hjälpa mig, säger Roger Federer på Swiss Sports Awards där han valts till landets bästa idrottare efter 1950.

Vill vinna guld

Roger Federer som fyller 40 år den 8 augusti säger att de stora målen för nästa år är Wimbledon, US Open och OS i Tokyo där han vill vinna sitt första OS-guld i singel.

Roger Federer har spelat 21 raka Australian Open sedan han åkte ut i första rundan 1999 och har vunnit turneringen sex gånger.

Novak Djokovic vann årets Australian Open och när Rafael Nadal vann US Open så tangerade han Roger Federers 20 grand slam-titilar i karriären.

Publicerad:

LÄS VIDARE