Federer: ”Slå ihop herr- och damtouren”

Publicerad:
Roger Federer och Rafael Nadal.
Foto: BILDBYRÅN
Roger Federer och Rafael Nadal.

SPORTBLADET

Slå ihop ATP- och WTA-touren?

Det tycker ikonerna Roger Federer, Rafael Nadal och Billie Jean King.

Men förslaget är inte lika populärt hos alla.

Fråga bara Nick Kyrgios.

Sedan 70-talet har herrarnas och damernas tennistourer styrts av två helt olika organisationer. ATP på herrsidan. WTA på damsidan.

Båda tourerna har pausats under coronavirusets utbrott och schweizaren Roger Federer tog till Twitter för att berätta vad han tycker om den uppdelade sporten.

Han tycker att fördelningen är förvirrande för fansen med olika rankningssystem, olika logotyper, olika hemsidor och olika turneringskategorier.

– Jag bara undrar... är jag den enda som tycker att det är dags för herrarnas och damernas tennis att förenas som en, twittrade legendaren och fortsatte:

– Det borde egentligen ha hänt för längesedan, men kanske är det dags nu. Det är tuffa tider för alla sporter och vi kan ta oss ur det här med två sargade kroppar eller en stark kropp.

Inte populärt hos alla

Federers inlägg fick stor spridning och schweizaren får medhåll av bland annat Rafael Nadal och ikonen Billie Jean King. Den sistnämnda som länge har kämpat för en gemensam tour.

På Twitter svarade hon Federer:

– Jag håller med dig, och jag har sagt så sedan tidigt 70-tal. En röst, kvinnor och män tillsammans, har länge varit varit mitt mål med tennisen. Att WTA ska stå för sig själv har alltid varit plan B. Jag är glad att vi är överens. Låt oss göra det till verklighet.

En som absolut inte håller med är skandalspelaren Nick Kyrgios.

– Har någon ens frågat majoriteten av ATP vad de tycker om att slå oss samman med WTA och varför det skulle vara bra för oss? Vi borde inte slå oss ihop, twittrar Kyrgios.

Publicerad: