Wimbledon

Serena Williams förnedrad i Wimbledonfinal

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Hon hade chansen att tangera Grand Slam-rekordet.

Men i finalen i Wimbledon krossades Serena Williams av Simona Halep med 6–2, 6–2.

Serena Williams var en seger från att tangera Margaret Courts rekord i Grand Slam-titlar på 24. Men då, i årets Wimbledonfinal, var den amerikanska 37-åringen chanslös.

– Hon spelade galet bra, när någon spelar så fantastiskt är det bara att lyfta på hatten och säga bra gjort, säger Serena Williams efter finalförlusten.

Rumänskan Simona Halep bröt Williams serve i det inledande gamet, och igen i Williams andra servegame och Halep skaffade sig direkt 3–0. Williams hade enorma problem med sin backhand, och spred slagen såväl kort, långt som alldeles för brett.

Många misstag

Halep, med en Grand Slam-vinst sedan tidigare, tog övertygande hem det första setet med 6–2. Och världssjuan fortsatte dominera även i andra.

Problemen för Williams var som tydligast med de oprovocerade misstagen – Halep gjorde tre under matchen, Williams stod för hela mindre smickrande 26.

”Måste bli mer vältränad”

– Jag var som en hjort i strålkastarljus, säger Serena Williams.

– Serena måste bli mer vältränad, för på den här nivån blir hon väldigt utsatt annars. Och Halep rör ju sig bättre än någon annan på touren, säger tennislegendaren och sjufaldige Grand Slam-vinnaren John McEnroe i BBC.

6–2 även i andra set till Halep som gick ner på knä på centercourten och jublade över sin första Wimbledontitel och andra i Grand Slam-sammanhang.

”Bästa match i karriären”

– Det här var min bästa match hittills i karriären, säger segraren Halep.

Och McEnroe var överraskad efteråt.

– Hon är uppenbarligen fantastisk och överlägsen. Men jag trodde inte att hon skulle skrämma Serena så mycket i dag, Williams verkade lite chockad, säger McEnroe.

För titeln får Halep en prissumma på 27,6 miljoner kronor.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Olssons revansch - vann dubbeltiteln

ÄMNEN I ARTIKELN

Wimbledon

Tennis

Serena Williams

Simona Halep