”Han körde upp på trottoaren”

Nya uppgifter om Göran Zachrissons rattfylla

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den folkkära sportkommentatorn Göran Zachrisson är åtalad för grovt rattfylleri.

I förundersökningsprotokollet står det att golfprofilen ska ha kört upp på en trottoar och in i en annan bil, skriver Expressen.

Enligt utandningstestet blåste han 0,66 milligram/liter.

Några dagar före jul greps Göran Zachrisson nära sin bostad i Djursholm. Den 80-årige sportkommentatorn hade alkohol i blodet och fick följa med till stationen. Han står åtalad för grov rattfylla.

När Sportbladet pratade med Zachrisson för några dagar sedan var han ångerfull.

”Just nu är det sämre dagar”

– Det finns bättre dagar och så finns det sämre dagar. Just nu är det sämre dagar. Under en lång period har jag inte mått så bra, sa han.

Sedan berättade han sin version om vad som inträffade den 19 december.

– Jag skulle köra en vän. Idiot som jag är tog jag bilen fast jag hade druckit. Sen var det en spärr (poliskontroll, reds.amn) här nere i Djursholm där jag blev stoppad. Det var inget dramatiskt på så vis.

Du var inte inblandad i någon olycka?

– Nej, nej, inget sånt!

”Vinglade kraftigt”

I förundersökningsprotokollet framkommer det, enligt Expressen, nya uppgifter kring händelsen. Ett vittne ska ha sett Zachrissons bil, som ”vinglade kraftigt och var nära att frontalkrocka med mötande trafik vid flertalet tillfällen”.

Zachrissons bil ska även ha kört upp på en trottoar vid en matbutik, och sedan in en mötande bil, skriver Expressen. Vittnen ska ha konfronterat Zachrisson. De ansåg att golfprofilen var kraftigt berusad och tillkallade polis.

Polisen ska ha gjort ett utandningstest och Zachrisson ska då ha blåst 0,66 milligram/liter. Gränsen för grov rattfylla går vid 0,50 milligram/liter. Zachrisson uppges ha erkänt brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN