Kritiseras hårt av stjärnorna

Publicerad:
Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

SPORTBLADET

Världsettan Novak Djokovics beslut att starta en ny spelarorganisation har kritiserats.

Inte minst av legendarerna Rafael Nadal och Roger Federer.

– Jag är besviken på några av spelarna, säger Djokovic.

I måndags startade US Open. Men bara två dagar innan premiären meddelade tennisstjärnan Novak Djokovic att han lämnar spelarfacket ATP, där han satt på ordförandeposten.

I stället har han tillsammans med 93-rankade Vasek Pospisil startat en egen organisation.

Beslutet har kritiserats av ett flertal spelare, däribland Roger Federer och Rafael Nadal, som anser att tennisvärlden ska stå enad.

”Världen genomlever en svår och komplicerad situation. Jag tror personligen att det här är en tid för att behålla lugnet och arbeta tillsammans i samma riktning”, skrev Nadal på Twitter.

”Håller inte med”

Spanjoren fick också medhåll av förre världsettan Roger Federer, 39.

– Jag förstår inte varför det finns så mycket motstånd mot förbundet, framför allt från spelare. Jag måste säga att jag är besviken på några av spelarna som tycker att det är dåligt för sporten. Jag håller inte med, säger Novak Djokovic enligt TT.

Foto: Morgan Hancock / Getty Images AsiaPac

Men samtidigt önskar 33-åringen att duon ansluter till det nya spelarfacket Professional Tennis Players Association. Ett fack som ska verka för att ge spelarna en bättre plattform för att påverka beslut som rör deras villkor, skriver nyhetsbyrån.

– Naturligtvis ser jag gärna att alla spelare ansluter, men jag förstår att de har olika åsikter och att de inte tycker att tiden är rätt, säger serben och fortsätter:

– Vi kommer varken bojkotta tävlingar eller arrangera parallella turneringar.

Förnekar uppgifterna

Från början rapporterades det att den nya organisationen skulle fokusera på de 500 bästa herrspelarna i singel och de 200 bästa i dubbel. Men efter påtryckningar från tennisvärlden bekräftar nu Djokovic att även kvinnliga spelare är välkomna.

– Just nu prioriterar vi att få ihop så många spelare som möjligt, både män och kvinnor. Det har varit mycket prat om att det här bara är en organisation för män, men det är inte sant, sade Djokovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE