Uppdaterad 2015-12-07 | Publicerad 2015-12-05

”Effektivt” Florida fortsätter vinna

Florida flödar i s...egrar.

I natt kom femte raka – på åtta dagar.

– Ibland är det inte snyggt, men effektivt, sa Jaromir Jagr efter strafftriumfen (2–1) mot Columbus.

Florida–NY Islanders 3–2 (str).

Detroit–Florida 1–2 (sd).

St Louis–Florida 1–3.

Nashville–Florida 1–2.

Columbus–Florida 1–2 (str).

Där har ni Florida Panthers fina femling sedan Thanksgiving-helgen. Och efter att de lämnade solskensstaten efter Islanders-segern har lagets fyra bortamatcher alla slutat med målsnåla vinster.

"Självförtroendet växer"

I nattens fajt i Columbus avgjordes det efter straffar. Ynglingarna Jonathan Huberdeau, 22, först och Aleksander Barkov, 20, avslutningsvis fixade bonuspoängen efter fyra straffomgångar.

Veteranen Jaromir Jagr, 43, var nöjd över insatsen.

– Självförtroende växer. När du vinner några matcher tror du mer på dig själv. Ibland är det inte snyggt, men det är effektivt, sa han enligt nhl.com.

Två nya pinnar innebär också att Florida seglade upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

De avslutar sin fem matcher långa bortaturné på söndag med att möta New Jersey Devils.

Just Devils var inblandat i ett eget drama i natt.

Mike Cammalleri kvitterade till 3–3 i hemmamötet med Philadelphia med exakt en minut kvar och tog matchen till förlängning.

Men där avgjorde Flyers Matt Read efter 3.24.

– Jag letade efter passning, men hittade ingen. Så jag sköt och den rullade in via målvakten. Lite flyt, sa Read till klubbens hemsida.

Hattrick av Gaudreau

Nattens största drama skedde i en vild match mellan Calgary och Boston. Efter två chansrika och målglada perioder stod det 3–3 och det såg ut att bli resultatet efter 60 minuter.

Med 2.17 kvar blev Zdeno Chara utvisad och Calgary fick en gyllene chans att avgöra i power play.

I stället kom Bostons Brad Marchand fri, fälldes och fick straff med 1.06 kvar. Marchand satte straffen till 4–3.

Klart med dramatiken? No way.

Med endast 1,2 sekunder kvar kvitterade Jiri Hudler till 4–4 och i förlängningen fullbordade Johnny Gaudreau Calgarys vändning och hans eget hattrick!

Oavgjort var nattens tema. Även NY Islanders mot St Louis kryssade efter ordinarie tid och förlängning. Frans Nielsen och Kyle Okposo gav "Isles" segern med 2–1 efter straffar.

Domi tvåmålsskytt

Max Domi gjorde två snygga mål för Arizona. Men det gav ingenting eftersom Buffalo ångade på hemma och vann med 5–2. I Sabres stod också Evander Kane för två fullträffar – den sista i tom kasse.