Halfvarssons frånvaro oroar: ”Ser tufft ut för honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

RUKA. Efter den nationella premiären i Bruksvallarna så valde både Jens Burman och Calle Halfvarsson att stå över världscuppremiären här i Finland. Något som den norska konkurrenten Emil Iversen märkt av. 

– Jag saknar Calle Halfvarsson. Har han lagt av eller?

Samtidigt som världseliten har samlats i Ruka så blev Calle Halfvarsson och Jens Burman kvar i Bruksvallarna. Där de nu tränar sida vid sida.

– Jag saknar Calle i Ruka för det brukar vara en av få helger som han är i form. Så när han inte är här så ser det lite tufft ut för honom, säger Emil Iversen efter sin tredje plats i sprinten.

”Sen dalar det”

Halfvarsson, som stod på den där sprintpallen här både säsongen 2018 och 2019, hoppas att det här kanske ändå är något positivt med tanke på att det kommer ett VM senare i vinter.

– Jag behöver några veckor till innan jag är där jag var i början av oktober när jag blev sjuk. Så tyvärr kommer jag nog inte vara samma Calle som jag brukar vara i premiären. Men det kanske är bra. Jag brukar ju vara i väldigt bra slag på hösten och i början. Sen dalar det. Nu hoppas jag att det blir så här istället, säger Halfvarsson gestikulerar en uppåtgående kurva med höger handen.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Tror svenskarna hoppas förgäves

För Jens Burmans del så är det en nerv i ryggen som har krånglat.

På herrsidan står därför nu det svenska hoppet på distanstävlingarna blandat annat till unge William Poromaa. 19-åringen som vann det avslutande distansloppet på 15 kilometer fritt i Bruksvallarna med hela 21 sekunders marginal gör sin blott fjärde start i ett distanslopp på världscupen och Iversen tror att svenskarna hoppas förgäves. 

– Jag är väldigt skeptisk till om han är stark nog. Han har inte så stora överarmar men jag hoppas Sverige får upp någon. Jag tror dessvärre inte att det blir i vinter. Jag vet inte så mycket om honom men om han är ung och lovande så hoppas jag för guds skull att vi får upp någon på topp 30 i alla fall som tar världscuppoäng. Vi önskar det vi norrmän. Vi tycker inte att det är kul när svenskarna är så dåliga, säger norrmannen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE