Manchester City vann – trots Rodris strypgrepp

Fick utvisning efter hjärnsläpp

Publicerad 2023-09-23

Tolv kort delades ut i den stökiga matchen mellan Manchester City och Nottingham.

Den som tappade huvudet mest var Citys Rodri som visades ut efter att bland annat ha satt händerna runt Morgan Gibbs-Whites hals.

Men City vann med 2–0 trots Rodris hjärnsläpp.

Det var i början av andra halvlek som Rodri och Morgan Gibbs-White hamnade i en duell vid hörnflaggan.

De båda spelarna började knuffa rejält på varandra varpå Rodri var den som tappade huvudet mest.

De bröstade upp sig mot varandra och Rodri satte båda händerna snabbt kring Gibbs-Whites hals innan han knuffade honom en gång till.

Domaren Anthony Taylor tvekade inte utan halade upp det röda kortet. Det VAR-granskades men domslutet kvarstod och Rodri fick lämna planen.

– Otroligt onödigt, säger Viaplays expert Johanna Frisk i sändningen.

I samband med incidenten ledde City med 2–0 efter mål av Phil Foden och Erling Haaland.

– Den andra halvleken blev inte som vi ville eftersom Rodri fick det röda kortet tidigt. Det var inte optimalt men vi kavlade upp ärmarna, jag är stolt över laget, säger Phil Foden till BBC.

Elanga byttes in

Trots en man mer under i princip hela andra halvlek kunde inte Nottingham rå på City. Svenske Anthony Elanga byttes in i 56:e minuten men kunde inte bidra till målprotokollet.

Manchester City vann med 2–0 och har därmed inlett Premier League-säsongen med sex raka segrar.

Matchen var överlag en stökig historia där det utöver Rodris röda kort delades ut totalt elva gula kort i matchen.

Rodri satte händerna kring Morgan Gibbs-Whites hals.