Jätteknallen: Grimsby chockade Premier League-klubben

Uppdaterad 2023-03-02 | Publicerad 2023-03-01

Åttondelsfinalen i FA-cupen bjöd på en riktig skräll när Grimsby Town slog ut PL-jumbon Southampton.

Laget som spelar i den engelska fjärdedivisionen vann sensationellt med 2–1 efter dubbla mål av Gavan Holohan.

– Det är en fantastisk dag, vi har skrivit historia, säger Grimsbys tränare Paul Hurst.

Dessutom föll Tottenham tungt mot Championship-laget Sheffield.

Sist i Premier League och nu är man utslagna ur FA-cupen. Ja, det ser mörkt ut för Southampton just nu.

Hemma mot League Two-klubben Grimsby Town – för närvarande på 16:e (!) plats i ligan – hamnade man i underläge med 0–1 efter första 45. Målet gjordes av irländaren Gavan Holohan på straff.

I upptakten av andra halvlek utökade samma Holohan till 2–0 för gästerna – än en gång på straff.

”Hoppades på ett mirakel”

Med 25 minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Duje Caleta-Car som revanscherade sig efter att ha orsakat den andra straffen. Men närmare kom man aldrig och Grimsby kunde därmed sensationellt säkra en plats i kvartsfinalen.

– Jag är bara glad för spelarnas skull. Vi kom hit, hoppades på ett mirakel och att nu vara i kvartsfinal är otroligt. Det är en fantastisk dag, vi har skrivit historia, säger Grimsbys tränare Paul Hurst enligt BBC.

Segern innebär att klubben skrivit in sig i historieböckerna.

Grimsby är nämligen blott sjätte laget någonsin från den fjärdedivisionen eller lägre att nå åttondelsfinalerna i FA-cupen sedan divisionen startade säsongen 1958-59.

I kvartsfinalen ställs man dock inför en tuff uppgift, då Premier League-åttan Brighton står för motståndet.

Mardrömskväll för Tottenham

Grimsbys seger var dock inte kvällens enda skräll.

FA-cupkvällen slutade med en mardröm för Dejan Kulusevskis Tottenham – som föll blytungt borta mot Championship-klubben Sheffield United.

– Jag kan bara be fansen om ursäkt för vår prestation, de förtjänar mycket mer än så här, säger Spurs assisterande tränare Christian Stellini enligt BBC Sport.

Kulusevski byttes in med dryga kvarten kvar men lyckades inte vända på steken för Londonlaget som föll med 0–1 efter att Iliman Ndiaye prickat in matchens enda mål.

För Sheffield väntar nu Blackburn i kvartsfinalen.

Grimsby Town slog ut Southampton ur FA-cupen.