Flera möjligheter när tiden är inne för Madelen Janogy

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

FOTBOLL

När tiden är inne finns det flera klubbmöjligheter för Madelen Janogy.

Kopparbergs Göteborg har värvat klart, men Djurgården och Piteå har enligt agenten Maria Karlsson De Cecco öppnat dörren för landslagsanfallaren.

– Det kan jag inte kommentera, säger Jean Balawo, Djurgårdens sportchef.

Det är oklart när Madelen Janogy kan tänkas återvända till elitfotbollen. Under onsdagen lämnade 24-åringen beskedet att hon bryter kontraktet med tyska Wolfsburg och flyttar permanent hem till Sverige.

Anfallaren, som varit öppen med att hon lider av psykisk ohälsa, behöver tid för att landa och starta om.

Janogy befinner sig just nu i Sverige och hennes agent, Maria Karlsson De Cecco, menar att det går framåt med hälsan, som just nu är absolut viktigast för fotbollsspelaren.

– Hon mår väldigt mycket bättre vilket är fantastiskt skönt. Väldigt mycket bättre betyder att hon mår helt okej jämfört med tidigare. Hon är på rätt väg, säger hon till Sportbladet.

”Intressant för många”

Agenten berättar också att ambitionen för landslagsspelaren är att återvända till fotbollen, men att välmåendet är i fokus nu. Det finns olika möjligheter för Madelen Janogy när tiden väl är inne. Maria Karlsson De Cecco bekräftar på Sportbladets fråga att det finns intresse från Djurgården och Piteå, men även Kopparbergs Göteborg.

Jean Balawo, Djurgårdens sportchef, ligger dock lågt i sin kommentar.

– Alltså, Madelen är ju en bra spelare. Jag menar, hon spelar ju i landslaget. Jag kan tänka mig att hon är intressant för många klubbar. Men där vi är i dag så spekulerar vi inte om spelare som inte tillhör Djurgården, säger han.

Har ni hört er för?

– Det kan jag inte kommentera. Men det är som du sa själv, man har läst om att hon har det tungt privat och det enda jag kan säga är att vad hon än väljer att göra är det viktigt att hon är i en trygg miljö. Allt det andra får komma sen.

Visade intresse i vintras

Rikard Fahlman, ordförande i Piteå IF:s damfotbollsförening, säger till TT att Janogy är välkommen till klubben hon spelade tidigare i. Han betonar dock att Janogy inte ska känna press.

– Skulle hon vilja komma till Piteå blir jag och resten av Piteå överlyckliga. Men hon ska inte utsättas för några frågor, press eller något sådant. Utan hon känner nog bäst själv vad som är bäst för henne, säger han till TT.

Intresset från Kopparbergs Göteborg kvarstår däremot inte längre. Klubben var ute efter landslagsspelaren i vintras.

– Janogy är en intressant spelare, men vi har ingen plats att fylla. Vi var intresserade innan hon gick till Wolfsburg. Jag pratar ofta med Maria (agenten), men vi har absolut inga diskussioner just nu om Madelen. Det som är viktigast är att hon blir frisk och kommer hon tillbaka, säger Lasse Svensson, sportchef i Kopparbergs Göteborg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.