”Klopp: ’Kanske går jag i pension då’”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Jürgen Klopp ser slutet på karriären, Steve Bruce kanske också gör det och två Chelsea-spelare är på god väg i sitt tillfrisknande.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Jürgen Klopp avslöjade under gårdagen att han kan tänka sig att lägga skorna på hyllan när kontraktet med Liverpool löper ut. 2022 kommer 52-åringen ha tränat klubben i sju år och menar att han då kanske väljer att gå i pension.

”Jag hoppas på en fortsättning men man vet aldrig vad som händer om två, tre år. Kanske går jag i pension”, säger Klopp. ”Det betyder inte att det kommer hända, men om det händer så kommer det inte som en överraskning”.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

DAGENS SNACKIS 2

Att Steve Bruce har fått en tung start som manager i Newcastle har nog inte undgått någon. Det blir inte bättre av att försvararen Paul Dummett menar att något inte kändes rätt redan på uppvärmningen inför mötet med Norwich.

”Sedan var Norwich över oss helt och hållet, medan vi verkade lägga av att spela. De var alldeles för bra för oss matchen igenom. Vi kom aldrig ens nära”, säger Dummett.

Bruce svarade med att ställa in spelarnas lediga dag, något som inte ska ha varit särskilt populärt.

Foto: Stu Forster / Getty Images Europe

DAGENS LÖNEFÖRHÖJNING

I dagarna har det kommit uppgifter om att Arsenal sägs vilja skriva nya kontrakt med Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette. Näst på tur ska Matteo Guendouzi vara. Mittfältaren, som var en av Unai Emerys första värvningar, har mångadubblat sitt värde sedan han anlände till London, menar Daily Mail. Nu vill Arsenal ge honom en femårig deal värd runt 820 000 kronor i veckan.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS SILLY

Liverpool uppges ha fått in ett bud på Bobby Duncan, kusin till klubblegendaren Steven Gerrard. Det är Nordsjälland som vill ta 18-åringen på ett lån resten av säsongen, men ska ha fått första budet nobbat. Duncan gjorde 32 mål för klubbens akademi förra året.

De engelska storklubbarna sägs rycka friskt i Jadon Sancho. Enligt Daily Mail har Dortmund nu gett tonåringen ett nytt kontraktsförslag med en rejäl löneförhöjning. Det återstår att se om yttern väljer att återvända till de brittiska öarna, eller någon annanstans för den delen.

Chelseas Davide Zappacosta närmar sig en utlåning till Roma. Det kan i så fall öppna för att 19-årige Reece James får en större roll under säsongen.

DAGENS GLÄDJEBESKED

Chelsea-duon Callum Hudson-Odoi och Antonio Rüdiger närmar sig comeback. Den förstnämnde 18-åringen, som slet av hälsenan i april, är tillbaka i träning. Rüdiger gjorde å sin sida 90 minuter med U23-laget i mötet med Liverpool under måndagen. Detta trots att planen var att han skulle gå av efter drygt en timme.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.