Då räddades serieledarna av en målvaktstavla från Swanseas Lukasz Fabianski.

– Vi förtjänade att vinna, säger Chelseas tränare Antonio Conte.

Varje vecka hoppas toppkonkurrenterna på poängtapp för överlägsne serieledaren Chelsea.

Något som länge såg ut att kunna bli verklighet i hemmamötet med Marton Olssons Swansea på Stamford Bridge.

Cesc Fabregas gav, i sin 300:e Premier League-match, hemmalaget ledningen i första halvlek.

Chockade hemmalaget

Men strax innan halvtidsvilan kom kvitteringen. Som en blixt från klar himmel hittade den isländske landslagsstjärnan Gylfi Sigurdsson med en frispark från halva planen pannan på Fernando Llorente fram till 1–1.

Chelsea hade svårt att förvalta sina chanser i andra halvlek – då fick laget hjälp av Kristoffer Nordfeldts konkurrent i Swansea-målet.

Pedro avlossade ett tillsynes enkelt vänsterskott från långt håll men avslutet studsade in under armarna på polacken Lukasz Fabianski.

Rycker i toppen

För säkerhets skull gjorde Chelsea även 3–1 när Diego Costa med sitt 16:e mål för säsongen tryckte in bollen i nät, framspelad av Eden Hazard.

– Bra match och en bra vinst, summerar Antonio Conte i Sky Sports efter slutsignalen.

– Vi förtjänade att vinna. Vi skapade många målchanser.

Londonklubben stormar mot ligatiteln och är nu hela elva poäng före tvåan Manchester City. Dock med en match mer spelad än övriga topplag.

– Det är inte elva poäng egentligen efterson de andra lagen måste spela också. men jag är väldigt nöjd med mina spelares insats och de förtjänar det här, säger Conte.

Tolv omgångar återstår av Premier League.